Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. april 2004 kl 22.30 Kontoret

Ville tilstander på kontoret

Dawn (Lucy Davis) selger kyss for ett pund, men kundene er ikke alltid etter hennes ønske…(Foto: BBC)
Dawn (Lucy Davis) selger kyss for ett pund, men kundene er ikke alltid etter hennes ønske…(Foto: BBC)
Det er "Det gode humørets dag" på kontoret, og det råder en viss løssluppenhet blant de ansatte. Den velvoksne Keith har klemt sitt frodige legeme inn i et Ali G-kostyme, Sheila er blitt forvandlet til "Wonder woman" og Gareth hopper rundt på ett ben.

Den ville utfoldelsen når sitt klimaks da Neil og Rachel kaster seg ut i en dans fra "Saturday Night Fever" i resepsjonsområdet. David, desperat etter å overgå dem, fremfører en spontan, helt egen dans som gir samtlige på kontoret hakeslepp.

Dawns idé med å selge kyss for ett pund resulterer i nærkontakt med Gareths venn, "den perverse Jimmy". Utsiktene bedrer seg betraktelig da Tim satser et pund, og kysset blir virkelighet slik Dawn ønsker det.

For danseløven David går det imidlertid ikke så bra. Neil og Jennifer tar til slutt mot til seg og forteller ham at han er blitt overtallig.

Om serien
BBC-serien "Kontoret" ble i år den overraskende vinneren av den prestisjetunge Golden Globe-prisen for beste tv-komedie. Og hovedrolleinnehaver og medskaper Ricky Gervais skapte historie i britisk fjernsynsunderholdning da han ble hedret som beste komedieskuespiller.

I serien står arbeidsplassen "kontoret" i sentrum, et sted mange av oss har førstehånds kjennskap til. Sladder, intriger og en og annen dolk i kollegaens rygg for å karre seg opp og fram selv, er dagligdags – ikke sant? Gang dette med ti, krydre det med britisk humor på sitt beste, og du får en kostelig stund med sjefen og de ansatte på "Kontoret".

I sesong 2 er kontoret i Slough slått sammen med avdelingen i Swindon, og dermed er det kommet noen nye personer inn i den staben.

Karakterene
David (Ricky Gervais) liker å tro, helt feilaktig, at han er filosof på linje med Descartes, at han er et politisk korrekt syn og at han har en velutviklet form for humor. Men Davids form for "practical jokes" misforstås lett og forårsaker ofte depresjoner hos dem det går ut over.

Gareth Keenan (Mackenzie Crook) forteller ustanselig hele kontoret at han er "teamleder". Hans selvhøytidelighet kjenner ingen grenser, og han har et utrolig eierskap til sin stiftemaskin og sin plass på kontorpulten. I tillegg er Gareth ganske naiv. Dette gjør at han ofte er gjenstand for de andres spøk, og det er grunnen til at kollegene holder ut med ham.

Tim Canterbury (Martin Freeman) er salgsrepresentant. Han synes jobben er meningsløs og at han er omgitt av middelmådighet. Tims intellekt overgår i stort monn det å selge papir, og den eneste tilfredsstillelsen jobben gir ham er å plage Gareth. Tim liker Dawn og ber henne ut av og til, bare for å bli ydmyket. Han har mer hell med seg hos Rachel.

Dawn Tinsley (Lucy Davis) sitter i resepsjonen, og finner seg i Davids forsøk på humor av ren plikt. Hun er forlovet med Lee, som arbeider i et varehus og er profesjonell neandertaler. Dawn drømmer om å illustrere barnebøker, og til tross for forlovelsen med Lee, eller kanskje nettopp derfor, flørter hun ofte med Tim.

Neil Godwin (Patrick Baladi) er Davids sjef. Han hadde tidligere samme jobb som David i Swindon, men etter sammenslåingen har han steget i gradene. Neil er profesjonell, hyggelig, morsom og populær. Han er dessuten en djevel til å danse. David forakter ham dypt og inderlig.

Rachel (Stacey Roca) tilhører "Swindon-gjengen", og har jobbet i firmaet i to år. Hun blir oppvartet både av Gareth og Tim, men foretrekker Tim som virker noenlunde normal og hyggelig.

Oliver (Howard Saddler) kommer også fra Swindon. Han er en utadvendt og hyggelig kar, som ikke lar Davids tøffe humor gå inn på seg. Den eneste som får ham ut av fatning er Sheila som han deler pult med. Hun betror ham at hun føler seg erotisk tiltrukket av fargede menn.

Keith (Ewen Macintos) jobber i regnskapsavdelingen. Han er ikke særlig sosial av seg, og lider i tillegg av dårlig korttidshukommelse.

Britisk situasjonskomedie fra BBC
Originaltittel: "The Office", sesong 2
I rollene: Ricky Gervais, Mackenzie Crook, Martin Freeman, Lucy Davis, Stacey Roca, Patrick Baladi, Ewen Macintos
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83