Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. februar 2011 kl 22.30 Ari og Per

Ikke helt A4


Ari Behn og Per Heimly har reist ut i verden for å besøke uvanlige miljøer, usedvanlig spesielle mennesker med historier som vil få oss til å le og til og med gråte. To gode venner med et åpent sinn får en opplevelse for livet.

Gjennom seks halvtimes episoder får tv-seerne bli med på Ari og Pers reiser. De inviterer oss med inn i sitt vennskap, i sine betraktninger om livet og de menneskene de møter. Per fotograferer underveis og er den mest observerende, mens Ari går rett på menneskene, nysgjerrig og vitebegjærlig. Pers bilder er brukt som et formgrep gjennom serien og gir dybde til programmene.

Humor og varme
Serien preges av en masse humor, vidd og overraskelser. Miljøene Ari og Per besøker er kanskje lite kjent for folk flest, og det er spennende og interessant det vi får lære. En høy grad av selvironi og referanser til programledernes til dels mye omtalte privatliv, kommer også som små drypp gjennom programmene. På hver reise får de en oppgave som de må løse. Denne utfordringen henger sammen med det miljøet de besøker og får Ari og Per til å se på livene til dem de møter med helt nye øyne.

Første program
Ari og Per reiser til Tokyo for å se nærmere på det mannlige "hostklubb"-miljøet i byen. Dette er klubber der japanske kvinner kommer for å kjøpe seg litt oppmerksomhet og glede. Denne oppmerksomheten består av ikke-seksuelle tjenester som tilbys av pene, slanke og som regel unge menn. Det japanske kjønnsrollemønsteret er fortsatt svært gammeldags, til tross for et ellers moderne samfunn. Det er lite romantikk og likestilling i ekteskapet, og moderne kvinner er veldig lite fornøyd med dette. Derfor foretrekker de å bruke penger på en "drømmemann" når det passer dem. Dette blir ofte godtatt av ektemennene…

I dette programmet får vi se hvordan Ari og Per løser oppgaven som verter på en slik klubb. Karaoke er for eksempel en viktig del av japansk underholdningskultur!

Dokumentarserie 2011
Produsert av: Rubicon TV
Produsent: Vibecke Rolland
Prosjektsjef, NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , tlf: 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900