Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

SUPER lørdag 7. desember 2013 kl 18.00 Jul i Svingen

Nure går til scenen


Victorias mamma, Vera, arrangerer en teatergruppe for barn. Nure tør egentlig ikke være med, men fordi han er hodestups forelsket i Victoria, vil han gi det et forsøk likevel.

Victoria og familien har ikke bodd lenge i Svingen før de inviterer alle barna hjem til seg. Mamma Vera, som er skuespiller, vil starte en teatergruppe for barn, der alle får lov til å være med.

På kjøkkenet til Vera får de forsøke seg på improvisasjon, men Nure synes det hele er fryktelig skummelt. Bedre blir det ikke da Vera forteller at alle barna må lage et eget nummer som de skal fremføre for foreldrene samme kvelden.

Mens de andre barna øver på sine innslag, går Nure flere runder med seg selv. Skal han tørre å stå foran så mange mennesker?

Underveis i forestillingen får han også kalde føtter, men til slutt skal det vise seg at det er Nure som står for det modigste innslaget av dem alle.

Om serien
Gjennom hele desember følger vi barn og voksne i Svingen på eventyr og mange opplevelser. Hver episode er enkeltstående, og historiene blir fortalt med en stor dose humor, varme, underfundighet og nærhet.

Hele 213 opptaksdager og halvannet år med etterarbeid gjør "Jul i svingen" til en av NRKs største dramaserier. Manus er skrevet av Kjetil Indregard og regi er ved Atle Knudsen.

"Jul i Svingen" ble første gang sendt på NRK i 2006.

Egenprodusert dramaserie fra Barn og ungdom (2006)
Manus: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Musikk ved: Odd Nordstoga og John Vinge
Prosjektleder: Hege Waagbø
Med: Jakob Borgen (Linus), Sebastian Warholm (Nure), Yvonne Johnsrud (Akaya), Ina Svenningdal (Åsa), Hassan Ali Iqbal (Atif), Erika Krohn (Victoria), Adrian Falch Karlsen (Børre), Mia Daniels (Klara Klegg) og Henrik Jacob Schatvet (Morten Mygg).

De voksne skuespillerne som er med: Anders Mordal (Marvin), Benedikte Lindbeck (Agnetha), Fritjov Såheim (Biggen), Bente Børsum (Fru Wold), Bibi Razia (Saima), Raija Iftikhar Ahmed (Omar), Turid Gunnes (Grete Bergum), Ulla Broch (Lucy), Fredrik Hannestad (Tor), Ayu Dewi Aarvak (Kartini), Siv Klynderud (Vera), Mats Mogeland (Arne Olav).

Presseansvarlig: Hilde Ljøen, 95 70 11 47/23 04 72 36
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 23 04 70 00


LENKER
  • Barna i Jul i Svingen