Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 5. januar 1999 kl 21.40 Du skal høre mye ...

Du skal høre mye ...

NRK1 tirsdag 5. januar kl 21.40
Du skal høre mye...

Slik var det på Rorbua i 1995
En høstkveld i 1995 presenterte Tore Skoglund en herlig blanding av gjester på Rorbua. Dette programmet får vi et gjensyn med i kveld.
Gerd Thoreid fra Eidsvoll har en verdig alder og et lystig sinn. Hun har et digert lager av historier som bare drysser ut, og innimellom drar hun en vise. Folk fra Østlandsområdet kjenner henne også under navnet \"GT-Sara\".
Fra Vestlandet kommer Norvald Tveit, forfatter med medlemskap i dramatikerforbundet. Han har gjennom mange år samlet historier om den vestlandske humoren. I 1990 utkom boka \"Med flatbrød attåt...\" Det er anekdoter fra blant annet denne samlingen vi får høre i kveld.
Norvald Tveit begynte sin karriere som framhaldsskolelærer, siden har han drevet en mangesidig virksomhet, skrevet bøker, vært frilansjournalist og skrevet skuespill. Flere av stykkene har vært satt opp på Den Nationale Scene i Bergen, bl.a. \"Westland story\" og \"Bruredansen\". Det Norske Teatret i Oslo hadde stor suksess med Norvald Tveits stykke \"Splint\", og forfatteren var selv språkkonsulent for oppsetningen.

Viggo Sandvik
Kveldens tredje gjest er Viggo Sandvik, vokalisten i \"Vaselina Bilopphøggers\". Med sin lune Toten-dialekt kommer han med historier fra sin kant av landet. Det er ikke minst humoren i musikken til \"Vaselina Bilopphøggers\" som gjør dem til et band utenom det vanlige i Norge. De har nytt en jevn popularitet i mange år, også som revyartister.
NRK 1 tirsdag kl 21.40
Tidligere sendt 26.9.95

Bilde (elektronisk via NTB/Data- tv/Internett)
Norvald Tveit, Viggo Sandvik, Gerd Thoreid og Tore Skoglund.

Egenprodusert underholdning fra Tromsø
Regi: Hans-Børge Hartvigsen
Programleder: Tore Skoglund
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53