Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 12. februar 2005 kl 21.00 Niern: Helt plutselig

Argentinsk road-movie

Mao og Lenin, to bråkjekke jenter fra Buenos Aires, gjør kur til Marcia, den ufikse jenta i undertøysbutikken (Foto: Empire Pictures)
Mao og Lenin, to bråkjekke jenter fra Buenos Aires, gjør kur til Marcia, den ufikse jenta i undertøysbutikken (Foto: Empire Pictures)
Marcia er en ufiks og ulykkelig jente som jobber i et undertøymagasin i Buenos Aires. En dag møter hun to tøffe jenter med lesbiske tendenser og dekknavn Mao og Lenin. Mao erklærer at hun vil ha sex med henne. Marcia vegrer seg, får kniven på strupen, bind for øynene og bortføres i en stjålet drosje.

Bilturen går til havet, som Marcia aldri har sett før, og videre til Lenins tante Blanca. Tante Blanca har et par leieboere fra før, men plass til flere og filmen utvikler seg til å bli en historie om skiftende vennskap og forhold. De lever tett sammen i bofellesskapet, spiser sammen og drar på utflukter sammen.

Tante Blanca er 70 år, og mye mer fascinerende enn Lenin husker henne, og de to bygger opp et nytt vennskap. Blanca er heller ikke snauere enn at hun kler seg i sin ungdoms prakt, og danser en fyrig tango for sine unge leieboere.

Om filmen
"Helt plutselig" ble belønnet med Kritikerprisen under filmfestivalen i Wien. Filmen deltok også i konkurransen under den internasjonale filmfestivalen i Locarno i 2002.

Regissøren Diego Lerman er født i Argentinas hovedstad Buenos Aires 24. mars 1976, samme dag som militærjuntaen grep makten i landet. Han har universitets- og dramastudier bak seg, og har også gått på filmskole på Cuba. Hans karriere startet med fem kortfilmer, hvorav den siste "La Prueba" ("Beviset") gikk sin seiersgang på en rekke festivaler.

Argentinsk drama (2002)
Originaltittel: "Tan de Repente"
Med: Tatiana Saphir, Beatriz Thibaudin, Veronica Hassan, Carla Crespo, Maria Merlino, Marcos Ferrante
Regi: Diego Lerman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78