Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. juli 2010 kl 18.10 Kokkekamp

Litterære smaksløker

Kokkekamp (3:9)
 Frode Aga og Erik Fosnes Hansen har laget noe riktig lekkert (Foto: Bengt Wilson)
Kokkekamp (3:9) Frode Aga og Erik Fosnes Hansen har laget noe riktig lekkert (Foto: Bengt Wilson)
Forfattere er begavet med stor fantasi, og kanskje er det slik når det gjelder mat også? Vigdis Hjorth og Erik Fosnes Hansen har i hvert fall alliert seg med henholdsvis kokkene Bent Stiansen og Frode Aga i kampen om å lage de beste rettene for 100 kroner. Brita Garden er programleder som vanlig.

Vigdis Hjorth skriver mye om kjærlighet og erotikk, og god mat er ikke å forakte i den sammenheng. Dessuten har hun vært mye rundt i Europa. Hun har vokst opp i Oslo, men bodd i Bergen, København, Sveits og Frankrike, så litt sans for mat har hun sannsynligvis fått med seg. Eller har hun noe til felles med en av sine romanheltinner, en kvinne som bare kunne lage risengrynsgrøt…?

Erik Fosnes Hansen er blitt observert som en god forfatterkollega på en finere kafé i Oslo. Han ropte nemlig følgende til Ingvar Ambjørnsen: - Ta ikke roastbiff, remuladen er ikke noe god! Det hører med til historien at Ambjørnsen likevel satte til livs roastbiff med remulade. Stolte han ikke på Fosnes Hansens smak? Men Erik Fosnes Hansen er opptatt av mat, for på spørsmålet "Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa til deg idet du kom inn?" svarte Fosnes Hansen: "Kom inn, Erik. Vi skulle akkurat til å gå til bords…"

Om "Kokkekamp"
Brita Garden er klar med stoppeklokka og nok en omgang med "Kokkekamp". Hver uke inviterer Brita to gjester til studio, og disse har med seg hver sin plastpose med matvarer for rundt 100 kroner. I løpet av 20 minutter skal de sammen med profesjonelle kokker lage de herligste retter av ingrediensene.

De profesjonelle kokkene som dukker opp utover våren er Lars Erik Underthun, Harald Osa, Frode Aga og Bent Stiansen.

Programmet er sendt tidligere

Egenprodusert underholdning
Programleder Brita Garden
Prosjektleder Wenche Solum
Pressekontakt Presse, tlf: 23 04 74 83