Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 3. juni 2001 kl 20.55 Niern: Mordarens profil

En seriemorder på ferde?

Kriminalsjef Chris Medwynter spilles av Finbar Lynch (Minotaur International Ltd)
Kriminalsjef Chris Medwynter spilles av Finbar Lynch (Minotaur International Ltd)
Kriminalbetjent Frances O’Neil er dyktig i både etterforskning og analyse. 38 år gammel er hun på vei til å bli en av landets ledende profiler når det gjelder kriminaletterforskning. Hennes metoder er preget av at hun er troende, selv om hun ikke tilhører noen form for organisert religion. Da politiet i løpet av fem dager oppdager likene av to middelaldrende kvinner, fastbundne og myrdet, blir Frances satt på saken.

Kriminalsjefen, Chris Medwynter, skjønner snart at han har å gjøre med en seriemorder. Ikke noe våpen, ingen vitner og ikke noe åpenbart motiv gjør at han, til tross for stor skepsis overfor hennes metoder, setter sin lit til kriminalbetjent Frances O’Neil. Det første sporet dukker opp da en venn av det andre offeret, Clare Savage, forteller at Clare hadde en affære med sin rørlegger, og skulle treffe ham den kvelden hun ble drept. Rørleggeren bringes inn til forhør, og O’Neil setter i gang med å finne forbindelsen mellom den mistenkte rørleggeren og det første offeret.

På samme tid som rørleggeren innrømmer å ha hatt en affære med Clare Savage, kommer det beskjed om et tredje mord. Denne gangen er offeret en mann, Henry Arnold, stukket i hjel i sin egen leilighet. Under åstedsbefaringen oppdager O’Neil et rom, malt svart og boltet fra utsiden. Alt tyder på at sataniske ritualer har funnet sted. Utenfor treffer de en nabo som kan fortelle at Henry Arnold har en sønn med en noe eiendommelig atferd, men hun vet ikke hvor han befinner seg.

I rollene møter vi Fiona Shaw, Finbar Lynch, Sara Kestleman og Colin Salmon.

NRK2 søndag kl 20.55
Britisk produksjon, Minotaur International Ltd, regi: Richard Standeven.
Originaltittel: ”Mind Games”
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Kriminalsjef Chris Medwynter spilles av Finbar Lynch (Minotaur International Ltd)
2. Fiona Shaw har rollen som Frances O’Neil (Minotaur International Ltd)