Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. oktober 2005 kl 18.35 Skattejakten

Farlig ferd

Spenningen stiger mens søskenbarna Sigge (William Svedberg), Katta (Ingrid Unnur Giæver), Siw (Sally Frejrud Carlsson) og Jarle (Niklas James Knudsen) forsøker å løse gåten om sin forsvunne oldefar. (Foto: Nordisk Film AS)
Spenningen stiger mens søskenbarna Sigge (William Svedberg), Katta (Ingrid Unnur Giæver), Siw (Sally Frejrud Carlsson) og Jarle (Niklas James Knudsen) forsøker å løse gåten om sin forsvunne oldefar. (Foto: Nordisk Film AS)
De fire søskenbarna reiser til den franske byen Bayeux. Her gir de teppet de fant på en øy utenfor landstedet til byens museum. Kanskje er det den manglende biten til et berømte broderi?

Men idet museets konservator legger teppet på lysbordet for å undersøke det nærmere, blir alt mørkt, og sekunder senere er teppebiten borte. Etterpå blir det en halsbrekkende jakt gjennom trange smug og farlige gater…

Likevel klarer de å få tilbake teppebiten, og den neste rebusen tar dem med til "Dragens kastell" i Bretagne. Men kvikksanden rundt klosterøya St. Michel er uberegnelig, og plutselig står alle til livet i kvikksand mens kveldsmørket senker seg…

Om serien
Gjennom seks episoder følger vi søskenbarna Sigge (12), Siw (16), Katta (13) og Jarle (16) på en eventyrlig reise på jakt etter sin forsvunne oldefar. Forsvinningen er en gåte, og en mystisk rebus tar dem med til Frankrike.

Samtidig som de leter etter oldefaren, har de et annet stort problem. De risikerer å miste feriestedet sitt på Sørlandet, hvis de ikke kan løse inn en pant så fort som mulig. Kanskje rebusen kan føre dem til en verdifull skatt?

"Skattejakten" er en fortsettelse av barne- og ungdomsserien "Veddemålet" som gikk på NRK i januar i 2004, og så ble sendt i reprise før sommeren i år.

Svenske og norske skuespillere
Mens svenske William Svedberg og Sally Frejrud Carlsson spiller Sigge og Siw, har norske Niklas James Knudsen og Ingrid Unnur Giæver de to andre hovedrollene som Jarle og Katta.

"Skattejakten" er Ingrids tredje rolle som tv-skuespiller, hun har tidligere spilt i "Veddemålet", hatt en mindre rolle i en tv-dokumentar, vært statist i spillefilmen "United" og gjort dubbing av tegnefilm.

Niklas har tidligere spilt i "Veddemålet", NRK-serien "Tiden før Tim" og spillefilmen "Ulvesommer.

Per Oscarsson spiller oldefar Ulrik. Den folkekjære skuespilleren har hatt rundt hundre filmroller siden debuten i 1944, og vant gullpalmen på filmfestivalen i Cannes for beste mannlige rolle i "Sult" i 1966.

Mange vil nok også dra kjensel på Michael Nyqvist, som blant annet har spilt i de svenske publikumssuksessene "Tilsammans" og "Grabben i graven brevid".

Norsk dramaserie for barn og ungdom i seks deler (2004)
Produsert av: Nordisk film AS
Produsent: Rune H. Trondsen
Regi: Thomas Kaiser
Episodetittel: Hic Resident Willem Rex Anglorum
I rollene: Ingrid Unnur Giæver, Niklas James Knudsen, Sally Frejrud Carlsson, William Svedberg, Per Oscarsson, Peter Andersson, Øystein Røger, Siw C. Klynderud, Michael Nyqvist.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Serien vises også i Nett-tv