Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 9. april 1999 kl 19.30 Duell

Duell (t)


NRK2 fredag 9. april kl 19.30
Duell

Blod og ære

Et blodig oppgjør mellom to franske offiserer under Napoleonskrigene er den røde tråden i den britiske filmen \"Duell\". Filmen bygger på en roman av Joseph Conrad. Dette er regissøren Ridley Scott debutfilm som han fikk prisen som beste nykommer for ved filmfestivalen i Cannes.
Armand D\'Hubert (Keith Carradine), en sindig ung husar, blir under forvirrende omstendigheter tvunget til å utkjempe en duell med en annen offiser, Gabriel Feraud (Harvey Keitel). Feraud er uforsonlig og kranglevoren og vil ikke bilegge striden. De to offiserene utfordrer hverandre til stadig nye blodige dueller. Dette pågår over en periode på nesten 16 år. Ingen av dem viser tegn til forsoning.

Mister kjæresten
D\'Hubert mister kjæresten og setter gjentatte ganger sitt liv på spill. Det eneste han oppnår er å få et dårlig omdømme, noe han setter svært liten pris på. Men husarenes æreskodeks holder han fanget i en permanent forpliktelse til å stille opp når Feraud utfordrer ham til duell.

Etter krigen vender D\'Hubert tilbake til sin familie, gifter seg og oppgir sin militære karriere. Men så dukker en hevngjerrig Feraud opp igjen fra en nesten glemt fortid og utfordrer D\'Hubert til ny duell.

NRK2 fredag kl 19.30
Bilde (via Scanpix, Data-tv/Internett)
En feide mellom to de franske offiserene Armand D\'Hubert (Keith Carradine) og Gabriel Feraud (Harvey Keitel) under Napoleons-krigene er filmens røde tråd.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Storbritannia (1977)
Originaltittel: The Duellists
Regi: Ridley Scott
Basert på en roman av Joseph Conrad