Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. september 2010 kl 20.15 Folk: Et rocka vennskap

Den andre familien


Bandet "Kissing Miss Lizzy" er oppkalt etter Kiss og Thin Lizzy og består av en gjeng med familiefedre, pluss en ungkar. De hyller 80-tallsrocken og bruker all fritiden sin på rock. Gitaristen Ståle Luther kaller rockegruppa for sin andre familie.

I dette programmet møter vi kameratgjengen når de øver til konsert på Driv, Tromsøs fremste rockescene. Øvingslokalet til Kissing Miss Lizzy er et nokså kummerlig loft, der møtes de en gang i uka til øving med påfølgende humoristiske eller hissige diskusjoner om musikken. I løpet av det siste året har de også begynt å skrive egne låter som skal framføres på årets vårkonsert.

Fin avkobling
Mellom øvingene lever de seks guttene som folk flest med koner, barn og jobb. Ståle er tobarnsfar og tidligere politimann, men nå jobber han som leder for Barnehuset i Tromsø. Vokalist Anders og bassist Knut er leger, trommeslager Joakim er sykepleier og alle tre har sitt daglige virke på Universitetssykehuset i Tromsø. Espen er student og Bård leder et fraktselskap.

På scenen lever de ut rocken med alt som hører til; heftige gitarriff, svette, jublende fans og selve varemerket til Kissing Miss Lizzy - vokalist Anders sin stagediving. Uten blygsel hiver han seg fra scenen og ut til et kokende publikum.

– Rockegruppa vår er en fin avkobling fra dagliglivet og som å ha en ekstra familie, sier de selv.

Egenprodusert dokumentar (2010)
Programansvarlig: Per Kristian Olsen, NRK Troms og Finnmark tlf. 909 15 179
Programredaktør: Oddbjørn Rosnes, tlf 478 15 458
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Publikumssevice