Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 27. oktober 2006 kl 19.30 Mat med Niklas

Morkelsuppe og røkt reintartar

Tv-kokken Niklas Ekstedt. (Foto: Olof Rydén, SVT)
Tv-kokken Niklas Ekstedt. (Foto: Olof Rydén, SVT)
Morkelsuppe og røkt reintartar, og til dessert blir det moltetrøfler. Vi er hos den svenske tv-kokken Niklas. Nærmere bestemt i hans Jemtland.

Jemtlendingen Niklas tar oss med til sine hjemtrakter, der vi får en innføring i hvordan man lager geitost på andre siden av Kjølen. Baking av tunnbröd blir det også, og spørsmålet er om ikke svensk tunnbröd er ørlite sprøere enn norsk flatbrød og smaker enda bedre?

Jemtlandske råvarer
Tilbake i kjøkkenet tilbereder Niklas en festmiddag bestående av nesten bare jemtlandske råvarer. Hva sies om morkelsuppe, røkt reintartar og helstekt ørret med smør og mandelpoteter. Desserten består av sjokoladetrøfler med molter.

Mer om serien
I fjor hadde Niklas Ekstedt sin første sesong som tv-kokk i Sveriges Television. Vi møter ham sammen med kjøkkenskriveren Sara W. Arén. Kokebokforfatteren Lisa F. Winbladh dukker opp, og reporteren Christer Lundberg bidrar med innslag om ulike matfenomener i Sverige. "Mat med Niklas" har sending hver uke resten av sommeren.

Svensk matserie (2005)
Originaltittel: Mat/Niklas
Produsert av: SVT/Nordvisjon/samproduksjon
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no




LENKER
  • Les mer