Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 3. november 2000 kl 20.55 Hovedoppgaven

Hovedoppgaven (t)

NRK2 fredag 3. november kl 20.55
Hovedoppgaven

Sex og vold i spansk thriller

Mediefagstudenten Angela (Ana Torrent) kommer ved en tilfeldighet en over en pornofilm med sterkt sadistisk tilsnitt. Oppdagelsen setter henne i livsfare.

I likhet med filmens hovedperson har regissøren Alejandro Amenábar studert journalistikk ved universitetet i Madrid. Som Angela er han fascinert - og enda mer rystet - over all volden i dagens audiovisuelle medier. Spesielt gjelder det den såkalte snuff-filmen, det vil si filmer der virkelige drap finner sted.

Angelas mareritt begynner når hun bestemmer seg for å skrive hovedfagoppgave om filmvold. Hennes rådgiver tilbyr seg å lete i universitetets filmarkvier etter voldsfilmer. Og det er han som tilfeldigvis finner et hemmelig rom og vilkårlig plukker opp en umerket kassett. Han bestemmer seg for å ta en titt på filmen i visningsrommet, og det han ser er så grusomt at han dør av hjertesvikt.

Egen etterforskning
Angela finner ham der, og uten å tenke seg nærmere om, tar hun med seg filmen hjem for å se nærmere på den. Hun oppdager at filmkassetten inneholder en dokumentasjon av tortur og drap på en kvinnelig student som har vært savnet i tre år. Men i stedet for å gjøre det eneste fornuftige, nemlig å overlate saken til politiet, starter Angela sin egen etterforskning.

Hun gjør et par livsfarlige oppdagelser underveis, og mottar svært forvirrende signaler om hvem som er venn og hvem som er fiende. Studinens stigende puls smitter etter hvert også over på tilskuerne til denne besnærende spanske thrilleren.

NRK2 fredag kl 20.55

Spansk thriller fra 1996
Originaltittel: Tesis
Regi: Alejandro Amenábar
I rollene: Ana Torrent, Fele Martinez, Eduardo Noriega, Nieves Harranz og Rosa Campillo
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)