Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. september 2005 kl 23.30 Nattkino: Din for evig

En seriemorders historie

Martin Kemp som kvinnebedåreren og seriemorderen George Joseph Smith.
Martin Kemp som kvinnebedåreren og seriemorderen George Joseph Smith.
I begynnelsen av første verdenskrig giftet Smith seg med tre kvinner under forskjellige psevdonymer. Alle tre var velstående, enslige og dømt til å bli druknet av deres sjarmerende, men dødsfarlige nye ektemann.

George Joseph Smith (alias Oliver George Love, Charles Oliver James, Henry Williams og John Lloyd) ble funnet skyldig i mordene på Bessie Williams som ble funnet død i badekaret i 1912, Alice Burnham som døde i et badekar i Blackpool i desember 1913 og Margaret Elizabeth Lofty som ble funnet druknet i et badekar i Highgate i desember 1914.

Det var helt opplagt under etterforskningen at det ikke var mulig for noen å drukne ved et uhell i de tre tilfellene. Dette ble bekreftet av patologen Bernard Spilsbury.

Den tredje januar 1915 sendte Joseph Crossley et brev til Metropolitan politiet og la ved et avisutklipp om Margarets dødsfall, samtidig som han nevnte hvor mye dette lignet på Alices dødsfall 12 måneder tidligere i Blackpool. Dette ble begynnelsen til slutten for George Joseph Smith.

Den 23. mars 1915 ble Smith tiltalt for mordene på Bessie Williams, Alice Smith og Margaret Lofty. Han ble funnet skyldig og dømt til døden. Han ble henrettet ved Maidstone-galgen 13. august 1915.

Britisk drama
Originaltittel: "Brides in the Bath"
Regi: Harry Bradbeer
Med Martin Kemp, Tracey Wilkinson, Charlotte Randle, Emma Ferguson, Jennifer Calvert, Susan Brown, Lisa Ellis og Carolyn Backhouse .
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78