Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 27. april 2005 kl 20.35 Lonely Planet: Sydney

Utagerende i Sydney

Med Lonely Planet-reporteren Toby Amies til Sydney. (Foto: Discovery Channel)
Med Lonely Planet-reporteren Toby Amies til Sydney. (Foto: Discovery Channel)
Lonely Planet-reporterne Asha Gill og Toby Amies tar oss med til noen av verdens metropoler. I kveld skal vi "down under", til Sydney.

Sommer-OL 2000, sjøfart og den danske arkitekten Knut Utzons operabygg er ting vi forbinder med Sydney. Toby Amies viser også fram andre sider av byen: Surfing, kunstlivet, cuisine à la Sydney, delfin-svømming, regatta og et notorisk natteliv.

Sydney Arts Festival
Med så mye aktivitet trenger Toby noe i magen, og han finner det nyeste innen Sydneys cuisine hos Savva Savvas. Mannen står for cateringen på Sydneys kunstfestival.

Etter en belivet natt på byen sammen med folk fra Sydneys kreative elite, våkner Toby opp på en Bed and Breakfast for folk uten klær.

Peter Moyle
Den engelske fotografen Peter Moyle er fra før kjent for sine Kings Cross-skildringer fra London. I Sydney tar han oss med på en fotografisk safari i byens notoriske nattklubb-distrikt.

Til sist blir Toby med den pyrotekniske villmannen Fortunato Foti til hans fyrverkeri-fabrikk. Han får oppleve en fyrverkeri-oppvisning i havnebassenget under homodagene i Sydney.

Mer om serien
Lonely Planet har som motto å være den beste veiviseren til de beste byene. Svimlende Kuala Lumpur, utagerende natteliv i Sydney, afrodisisk vandring i Singapore, sensuell tango i Buenos Aires, snøstorm i New York City, santeria-ritualer i Havana, eksklusivt møte med Bollywoods for tiden største mannlige filmstjerne (Bombay) og de skjønne kunsters Paris. Alt dette og mye mer venter, i verdens metropoler, i Lonely Planet.

Britisk dokumentarserie i åtte deler (2003)
Originaltittel: Lonely Planet: Six Degrees: Kuala Lumpur
Produsert av: Discovery Channel
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer 
  • Les mer