Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. juni 2000 kl 21.00 Leos lov

Leos lov (t)


NRK1 fredag 30. juni kl 21.00
Leos lov (2:8)

Tre skudd i hjertet

Banksjef Peter Stolp kommer seg utrolig nok helskinnet fra et mordattentat i sitt eget hjem. Han kaster seg bak stuebordet, og unngår tre dødelige skudd utenfra. Kress settes på saken, for å finne ut hvem som ønsker å drepe bankmannen.

Politisjef Leo Kress tar alle forhåndsregler slik at noe lignende ikke skal skje igjen. Han er bekymret for at mordforsøket like godt kunne ha vært planlagt mot Stolps svigermor, Gerda Pastor, eller hans kone Marga. Gerda er overbevist om at mordforsøket egentlig var rettet mot deres nabo Rowe, men Kress er ikke overbevist, og han tar Stolps ekteskap nærmere i øyesyn. Saken et blodig utfall.

Om serien
NRK1 er i gang med en ny tysk detektime som har fått tittelen \"Leos lov\". Serien har allerede gått en stund, og gjort suksess på tyske skjermer, og nok en gang handler det om en middelaldrende tysk politisjef i München. \"Leos lov\" er blitt den mest populære kriminalserien i hjemlandet etter at Derrick tok farvel med tv-seerne.

Hovedpersonen i serien er politisjef Leo Kress (Rolf Schimpf). Han leder en gruppe yngre detektiver som arbeider med de mest alvorlige og kompliserte kriminalsakene i München, og til stadighet er det nye mord og forbrytelser som skal oppklares. Leo Kress har både samme autoritet og intellekt som vi husker fra Derrick, og det er selvfølgelig ikke en eneste sak som forblir uoppklart når Kress leder etterforskningen.

Kress? nærmeste og beste kolleger i etterforskningsgruppen er Heymann (Michael Ande) og Richter (Pierre Sanoussi-Bliss), og når trekløveret er på forbryterjakt, er det ikke mange detaljer som går dem forbi.

NRK1 fredag kl 21.00

Bilde
1. Gerda Pastor (Ursula Lingen) og hennes datter Marga (Maja Maranow) er redde for et nytt mordforsøk.
2. Politisjef Kress (Rolf Schimpf), Gerda Pastor (Ursula Lingen) og hennes svigersønn Peter Stolp (Ralf Schermuly). (Foto: ZDF)

Tysk kriminalserie
Originaltittel: Der Alte
I hovedrollene: Rolf Schimpf, Michael Ande, Pierre Sanoussi- Bliss
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18