Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 20. september 2005 kl 19.55 Kaoskontroll

Bor i en brannfelle

Hilde Hummelvoll og Trond Harr har en stor ryddejobb foran seg (Foto: Monster Entertainment AS))
Hilde Hummelvoll og Trond Harr har en stor ryddejobb foran seg (Foto: Monster Entertainment AS))
Med sine stabler av aviser og andre papirer på kjeller og loft er Trond Harr blitt nabolagets skrekk. Problemet ser ut til å være at han ikke klarer å kvitte seg med noe som helst.

Trond Harr bor i en stor leilighet på Majorstua. Til tross for stadige advarsler fra styreformannen i borettslaget - og brannvesenet, klarer han ikke å bli kvitt alt papiret som har samlet seg opp rundt ham. På kontoret og i spisestuen tar et utall avisbunker det meste av plassen, i tillegg til blader han gjerne skulle ha klippet ut fra. Det hjelper heller ikke at Trond siden 1950 har samlet på alt av etiketter, det være seg fra tannkremtuber, syltebokser, rosiner og andre matvarer. Som om ikke det var nok tar Trond ukentlig noen runder i byen på jakt etter nye skatter å fylle leiligheten med...

Nå er han kommet dit at han ikke lenger tør be venner hjem til leiligheten sin. - Det er jo litt flaut at det ikke er morsomt å få venner på besøk og i hvert fall ikke på overnatting, sier han.

Trond Harr har derfor bedt Kaoskontroll om hjelp. Bare en ting er han soleklar på: Nefertiti-statuen fra Egypt skal fortsatt få ha en fremtredende plass i spisestua.

Så da blir det opp til Mads Moe å gjøre om på kaoset som hersker på Majorstua til et mer levelig sted å være.

Om serien
"Kaoskontroll" er mer enn et oppryddingsprogram. Hver uke tømmes et nytt hjem. Alle deltakernes eiendeler ryddes ut, og deles inn i fire kategorier: det som skal beholdes, det som skal selges, det som kan gis bort og det som skal kastes. Prosessen er systematisk og effektiv.
Samtidig som sorteringen pågår, rykker Mads Moe og hans oppussingsteam inn, og pusser opp de aktuelle rommene.

Gjennom ryddeprosessen dukker det opp gjenstander som bringer fram minner hos de medvirkende. En pjuskete teddybjørn, gamle fotografier eller en samling servietter – ting som tilsynelatende er verdiløse, men som har stor affeksjonsverdi. Disse tingene brukes aktivt i programmet for å fortelle historien til menneskene vi besøker. Kanskje de har mistet noen de er glad i og ikke klarer å kvitte seg med tingene som minner om avdøde? Kanskje man er av den typen som sparer på alt "i tilfelle rottefelle", eller hva om man flytter inn til noen som allerede har "alt"? Skal man da ha dobbelt av alt, eller ta et oppgjør med fortiden?

Produsert av Monster Entertainment AS
Programleder: Hilde Hummelvoll
Pressekontakt: e>1, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78