Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 21. juni 1999 kl 19.30 MC - uansett vær

MC - uansett vær (ttv)


NRK2 mandag 21. juni kl 19.30
MC - uansett vær

Motorsykkeltreff i Falun

Bli med på motorsykkeltreff i Falun i Sverige! 1700 personer - amerikanere, australiere og europeere - frøs, danset, sang og kjørte motorsykkel med stor fryd og fart så lenge mønstringen varte. Blant dem som hadde funnet veien til FIM-rallyet i fjor sommer var også mange nordmenn.
Unge og gamle, lærjakker og kjeledressturister, ranglefanter og kulturelle typer. Det var visselig en broket forsamling som deltok på sommerens store internasjonale motorsykkeltreff i Falun. I alt var det 1700 personer mellom ett og 70 år!
Kveldens svenske dokumentar handler om FIM-rallyet, som MC-treffet kalles, og som i fjor ble avviklet for 53. gang. Sverige og Falun hadde i hard konkurranse fått anledning til å arrangere dette MC-treffet som går på omgang mellom ulike land og byer. Hensikten er at deltakerne skal få anledning til å oppleve andre lands kulturer - og få møte likesinnede. Slik får man se forfrosne amerikanere som lytter til svensk folkemusikk og lærkledde søreuropere som nyter naturen i Dalarna. Finnene kaster seg ut i russisk stepdans, mens nordmennene konsentrerer seg om å vinne den store FIM-pokalen ved å være det landet som har de fleste deltakere og som har reist lengst.

NRK2 mandag kl 19.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Reporter Bodil Karlsson og fotograf Maria Ginstrup har laget dokumentarprogrammet om det store MC-treffet i Falun i fjor sommer.
(Foto: SVT)

2. Denne finske \"nisse\"- familien representerte en av de nesten 30 ulike nasjonene som var på det store MC-treffet. (Foto: SVT)

Svensk dokumentar fra SVT (1998)
Originaltittel: I ur och skur - en film om manniskor och motorcyklar
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41