Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. mai 2006 kl 20.55 Larry Sanders-show

Selskap til besvær

Larrys kone, Jeannie, er i det selskapelige hjørne, og under en visitt på settet inviterer hun Artie og kona hjem på middag. Dette har aldri skjedd før så Artie ber om å få rådføre seg med sin ektefelle før han sier ja. Larry ser heller ikke lyst på å underholde dem en hel kveld, og inviterer Beverly for å løse opp stemningen.

Når Beverly ber seg fritatt fra møtet i kvinnegruppa for å spise middag hos Larry, er Paula og Darlene overbevist om at det dreier seg om en forfremmelse. Hank får også høre om selskapet, og ber Larry om en invitasjon – og en til Darlene også. Paula konfronterer Larry med Beverlys "forfremmelse", og dermed er han nødt til å invitere henne med. Da mangler bare Phil på gjestelisten, og han dukker opp med Jerry.

Med bokstavelig hele redaksjonen på plass i heimen, rydder Larry vekk saker og ting han helst ikke vil at de skal se, mens Jeannie ber ham om å slappe av og nyte selskapet. Når naboen Martin Mull dukker opp og spør hva som foregår, blir også han bedt inn. Selskapet utvikler seg til å bli noe uoversiktlig, og det blir etter hvert klart at verten og vertinnen ikke har det aller beste forhold for tiden…

Om serien
Hver onsdag utover våren skal vi følge den amerikanske talkshow-verten Larry Sanders, både foran og bak kamera. Han er skapt av komikeren, tekstforfatteren og skuespilleren Garry Shandling, som her har blandet fakta og fiksjon på en helt spesiell måte. Shandling spiller selv rollen som Larry Sanders.

Sanders fremstår som en vellykket talkshow-vert, men i virkeligheten er han en svært sammensatt karakter. Han er egosentrisk, men har likevel dårlig selvtillit. Han er sta, men blir ofte vinglete når han får råd fra de underligste kanter. Han er redd for å få sparken av tv-selskapet, men klager stadig over dårlig behandling. Likevel er Larry eneste kaptein på skuta. Med seg har han produsenten Artie, en tøff tv-proff som er både mr, far, venn og manager for Larry, og assistenten Hank, en forfengelig og ikke altfor intelligent person hvis oppførsel medfører mange pinlige situasjoner.

Amerikansk komiserie (1992)
Produsert av HBO
Originaltittel: "The Larry Sanders Show"
Episodetittel: "Party"
Med Garry Shandling (Larry Sanders), Rip Torn (Artie), Jeffery Tambor (Hank), Megan Gallagher (Jeannie), Penny Johnson (Beverly), Janeane Garofalo (Paula), Linda Doucett (Darlene) og Martin Mull (som seg selv)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no