Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. januar 2004 kl 23.10 Lydverket

AC/DC og Maria Solheim

I kveld byr Siri og Rune på AC/DC, Maria Solheim og Johndoe. (Foto: Stian Andersen )
I kveld byr Siri og Rune på AC/DC, Maria Solheim og Johndoe. (Foto: Stian Andersen )
Det blir store kontraster i "Lydverket". Hvorfor er AC/DC-albumet "Back in Black" et av verdens mest solgte, og hvorfor i all verden har Maria Solheim valgt å jobbe med en helt fersk punkproducer på sin siste plate?

AC/DC er et av rockehistoriens mest innflytelsesrike band. De har vært forbilder for millioner av fans og artister, og er det fremdeles etter 30 år i scenelyset. "Back in Black" fra 1980 er det sjette mest solgte albumet i hele verden, og ble spilt inn rett etter at vokalisten Bon Scott drakk seg selv til døde.

Siri Høstmælingen traff vokalist Brian Johnson og brødrene Angus og Malcolm Young i London for å få historien om som hvordan et av verdens viktigste rockealbum ble til.

Maria Solheim goes punk?
Maria Solheim er 22 år, men har allerede gitt ut to kritikerroste plater. I vår kommer hennes tredje plate.

Til å produsere den såkalt vanskelige tredjeplata har hun valgt en 25 år gammel musiker som spiller punk, og som aldri før har produsert andres musikk. Ikke likte han de to første platene hennes noe særlig heller. Emil Nikolaisen er trommeslager i glampunkbandet Silver, og nå også produsent.

"Lydverket" har besøkt Maria og Emil i studio for å se hvordan to musikere fra totalt forskjellig musikalsk bakgrunn jobber sammen. Og hvorfor valgte de å jobbe sammen i det hele tatt?

Stem på Årets nykommer
Under Alarmprisen 14. februar vil "Lydverket" dele ut en egen pris til Årets nykommer. Du kan stemme ved å gå inn på www.alarmweb.org

Fram til utdelingen vil "Lydverket" i hver sending presentere en av de nominerte. I kveld presenteres trønderrockerne Johndoe.

De andre nominerte er Julian Berntzen, Karin Park, Jaa9 og Onkl P og Pleasure.

Om "Lydverket"
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer.

Får du ikke med deg onsdagssendingene, går Lydverket i reprise på NRK2 søndager.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Nicolai Sørensen
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78


LENKER
  • Les mer