Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. januar 2011 kl 21.30 Koselig med peis

Vippes av pinnen


Frank er søvnløs og gal i sin streben på å virke normal. For lite søvn og for mye på spill gjør at et omkjøringsskilt i utkanten av byen vipper ham av pinnen. Samtidig skal Terjes sjarmøretappe i forlaget vise seg å være det motsatte.

Enstemmig slakter de boka hans, og Terje går på et nytt nederlag. Jenny har, etter utilslørt hinting fra Bente, gått Franks historie i sømmene og funnet ut at han ikke ønsket kontakt med henne i barndommen slik han har påstått. Hun konfronterer Frank med løgnene og får se Frank på sitt aller, aller verste. Jenny stikker til Terje, som er i bakrus etter nederlaget i forlaget. De får et fint øyeblikk sammen, men når Terje foreslår at de skal ignorere det faktum at de er halvsøsken, ser hun seg nødt til å forlate ham også.

Terje finner fram gårdagens speed og vasker leiligheten til han kollapser og ender opp på sykehus. Bente besøker ham og sier at han må velge mellom å være sønnen hennes eller narkoman. Georgs date med Hege går veldig bra. Og etter å ha kurtisert henne med vin og komplimenter tar han henne med hjem. Der venter Frank, ør etter å ha blitt skjelt ut av Jenny lar han det gå utover Georg.

Om serien
"Koselig med peis", en karakterdrevet dramaserie med mye humor, forteller om den dysfunksjonelle familien Broch-Hansen. I sentrum står Georg som motvillig blir sin fars verge og må flytte inn i barndomshjemmet. Fra nå virvles fortrengte ting til overflaten, og etter mange års konfliktvegring blir den splittede familien tvunget til å forholde seg til hverandre igjen.

36 år gamle Georg er en verpesjuk mann med frykt for sin egen forstand, frykt for å bli som sine foreldre og frykt for å mislike den man blir overfor den man elsker.

Han er overbevist om at han snart skal bli far, og begynner å vurdere sine nærmeste: Faren Frank, som har vært en sær eneboer i mange år, moren Bente som har flyttet sammen med en annen kvinne, og yngstebroren Terje som lager happenings på internett. Georg og Terje har et like anstrengt, men vidt forskjellig forhold til sin far og sin felles fortid.

Satsing på nye talenter
"Koselig med peis" er en spennende satsing på nye talenter innenfor tv-drama, med Thomas Seeberg Torjussen (36) som manusforfatter og ansvarlig kreatør. Han er også serieskaper og debuterende regissør sammen med fotograf Daniel Voldheim ("Fritt vilt", "Switch") på episode 1-3. Daniel har regi på hele serien, og Anne Sewitsky ("Himmelblå","Sykt lykkelig" – nå tatt ut til Sundance filmfestival) på episode 4-6. Anne er i tillegg co-regissør på episode 1-3.

Norsk dramaserie i seks deler
Produsert for NRK av Tordenfilm AS
Manus: Thomas Seeberg Torjussen
Regi: Thomas Seeberg Torjussen (ep. 1-3), Daniel Voldheim (ep. 1-6) og Anne Sewitsky (4-6)
Produsent: Kari Moen Kristiansen
Komponist: John Erik Kaada
Med: Anders Baasmo Christiansen (Georg), Stein Winge (Frank), Anders Danielsen Lie (Terje), Tone Danielsen (Bente), Viktoria Winge (Jenny), Lena Ellingsen, Jon Skolmen, Ellen Horn, Bjørn Sundqvist, Anna Bache-Wiig.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no