Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. mars 2010 kl 17.30 Åpen himmel: Skaperglede

Lager klær med mening

Idun Munkejord og Kjersti Munkejord Lamb har hatt suksess med sine
Idun Munkejord og Kjersti Munkejord Lamb har hatt suksess med sine "klær med mening". (Foto: Ragnhild Kristine Vartdal Espelund)
Når Idun Munkejord og Kjersti Munkejord Lamb lager barneklær i bedriften sin, syr de alltid inn en spesiell hilsen til barna som skal bruke dem. De to søstrene ønsker å lage klær med mening.

Med bakgrunn fra det private næringsliv bestemte de seg for å lage sin egen klesbedrift i 2007. Begge hadde et ønske om å skape noe nytt, og klærne de solgte skulle speile de verdiene og det livssynet de sjøl har. - Skapergleden vår kommer fra Gud, sier de to søstrene.

Understreker barnets verdi
Resultatet ble "Mossi suss", en kolleksjon med tekstiler for barn. Klærne er preget av en morsom barnestrek og små påsydde tekster som understreker barnets verdi. "You are precious!" står det på alle produktene til "Mossi suss".

- Tekstene må være der for at dette skal være riktig for oss, sier Idun. - Hvis ikke drives vi bare av penger, og penger er ikke en drivkraft i våre liv. - Men litt må vi jo ha for å overleve, skyter søsteren Kjersti lattermildt inn.

Holdt på å ødelegge søskenforholdet
I «Åpen Himmel» på NRK1 i dag forteller de to om suksessen både i Norge og internasjonalt. Men de forteller også om en medalje som holdt på å få en tøff bakside: Problemer med produksjon og kapital kunne ha ødelagt forholdet mellom søstrene.

Egen trubadur
I tillegg til de to klesgründerne og programleder Gunnhild Aksnes Kristiansen, er trubaduren Tore Thomassen med på å prege denne utgaven av «Åpen Himmel». Han har laget musikk for både barn og voksne, og han er kjent for å spille på mange instrumenter.

Thomassen har fått i oppgave å velge en sang direkte til gjestene og å synge en sang de ønsker seg. Dessuten kommer han stadig med spørsmål og innspill fra sidelinja.

Programmene er produsert for NRK i 2010 av Sanden Media As i Kristiansand og programleder er Gunnhild Aksnes Kristiansen.
Prosjektleder i Sanden Media: Brita Sørli Jærnes 40412726
Prosjektleder, NRK Temaredaksjonen: Magne Vik Bjørkøy, 73 88 12 00 dir. 73 88 18 13, mobil 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900