Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. desember 2005 kl 19.30 Puls

Kunsten å småprate

Kjersti Mo er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kjersti Mo er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Mange kjenner seg nok igjen i denne situasjonen: Du er i selskap og sitter sammen med noen du ikke kjenner – og aner ikke hva du skal si. Hvor lenge kan man egentlig snakke om for eksempel været? Puls har deltatt på kurs i "small talk".

I Århus i Danmark arrangerer Birgitte Sally kurs i småprat for stillferdige skandinaver som vil ha litt ekstra skyts både i arbeids- og selskapslivet. Å beherske kunsten å snakke om ingenting er nemlig viktigere enn de fleste tror!

Nesten alle samtaler med folk man ikke kjenner så godt, begynner med den ufarlige småpraten, og for å komme i kontakt med andre er "small talk" ofte uvurderlig. I kveld får du tips om hvordan du for eksempel kan bryte inn og delta i en samtale som allerede pågår.

Massasje mot stress
En svensk doktorgradstudie viser at massasje er den metoden som er mest virkningsfull mot stress. Mental avslapning hadde derimot ingen effekt. Når vi er stresset utløses nemlig et stresshormon, mens et avslappende eller beroligende hormon blir utløst når vi blir massert eller berørt. I kveld får du tips om hvordan du selv kan massere noen hjemme.

Kveldens ekspert er Elisabeth Søyland, spesialist i hudsykdommer.

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Programleder: Kjersti Mo
Prosjektleder: Ida Scheie, 23 04 28 27
Vaktsjef: Camilla Skarra, 23 04 53 27
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-tvLENKER
  • Ler mer: