Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. desember 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

Den som graver en grav

Førstebetjent Pascoe (Colin Buchanan) blir tilkalt da et nylig nedgravd lik blir funnet på et arkeologisk utgravningsfelt. (Foto: BBC)
Førstebetjent Pascoe (Colin Buchanan) blir tilkalt da et nylig nedgravd lik blir funnet på et arkeologisk utgravningsfelt. (Foto: BBC)
På et arkeologisk utgravningsfelt oppdager arbeiderne et lik som nylig er lagt i jorden. Gravmysteriet fører til at Dalziel og Pascoe kommer på sporet av en 20 år gammel mordsak.

Lokale politiske forhold, intriger og mord på et lite sted i Yorkshire fører Dalziel og Pascoe ut på en tynn gren i ukens krim-mysterium i Detektimen. Gjennom lengre tid har det versert en krangel på det lille stedet om en ny vei, der bevaringskrefter og framskrittets venner står steilt mot hverandre. Skal det store veikrysset graves ut av arkeologer fra det lokale universitetet eller ikke?

Dronning Cartimandua
Dr. Rix og hennes arkeologiske team står klare til å hente fram levningene av dronning Cartimandua. Rix har sikre indikasjoner på at den historiske personens gravplass ligger et sted i veikrysset. De stridende gruppene kjekler videre, det er bare et spørsmål om tid før feltet dekkes av asfalt. Men til vei-ingeniørenes og arkeologenes store frustrasjon gjør i stedet politiet sitt inntog, da et ferskt lik dukker opp fra jorda.

Like etter blir også en veiarbeiderne funnet død inne i en campingvogn.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelige hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Programmet er sendt tidligere

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 8
Kveldens episode: The Dig
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel) og Colin Buchanan (Peter Pascoe)
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
LENKER
  • Les mer