Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. august 2005 kl 22.55 Politiagentene

Kvintetten som sprengtes

Politiagent Oscar Stone (Ian Stenlake, lengst bak) ofret livet i et jobb-oppdrag, og spanergruppen er krympet til bare fire. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Oscar Stone (Ian Stenlake, lengst bak) ofret livet i et jobb-oppdrag, og spanergruppen er krympet til bare fire. (Foto: Beyond Distr.)
Med Ellen "Mac" MacKenzie som leder har spanergruppen ved Melbourne-politiet lenge vært stabil. Etter at politiagent Stone satte livet til, gjenstår bare fire medlemmer av gruppen. Og hvem er nestemann ut?

Gene Rubin handler og vandler med kunstgjenstander og er en notorisk tyv. Folk i bransjen tror han er kommet til Melbourne for å gjør et kupp i kunstverdenen. Det tror også "Mac".

Men at det er hun som skulle være årsaken til at Rubin krysser gamle spor, kommer mer enn som en overraskelse på henne. Særlig da han åpenbarer for "Mac" hva han føler for henne.

Farvel til "Mac"?
Ellen "Mac" MacKenzie, som blir spilt av den norskættede skuespilleren Anita Hegh, "Mac" har kjent den beryktede Gene Rubin helt siden hun var nykommer i gruppen ved Melbourne-politiet.

Og nå ber Gene Rubin henne om velge mellom jobben og ham...

Neste uke starter en ny omgang av den australske serien "Politiagentene", med i alt 14 episoder.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57