Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. november 2000 kl 20.15 Soria Moria

Soria Moria (ttv)


NRK1 søndag 26. november kl 20.15
Soria Moria (8:36)

Avskjed på grått papir

I forrige episode fikk Magnus beskjed om å si opp Håvard som ansatt på Soria Moria, men han nektet å følge ordren. Eierens representant, Biri, gav da klar beskjed om at han ville ta affære selv. Nå sier firmaet opp Håvard pr brev.

Håvard drukner sin fortvilelse i alkohol, og både han og kona Ragnhild anklager Magnus for å stå bak oppsigelsen. I kveldens episode er det dessuten noen som bestemmer seg for å ta hevn både over firmaet og Magnus.

Trosten forsøker å muntre opp Håvard, men blir bryskt avvist. Og hjemme finner han søsteren Ida naken i sengen sammen med Magnus. Trosten føler seg alene og ulykkelig, og søker trøst hos kaninen sin.

Magnus og Ida er oppslukt av hverandre og dyrker forelskelsen åpenlyst. Men Lars vil ikke godta forholdet. Magnus er fortsatt gift med Lars\' mor, som har vært innlagt på psykiatrisk klinikk siden Lars var ganske liten. Nå klandrer han faren for å svikte henne.

Om serien
NRK Dramas nye storsatsing tar oss inn i en verden der menneskene og naturen står i sentrum. \"Soria Moria\" er en familieserie i 36 deler som skal gå på søndager helt fram til jul neste år. Hver episode er på 45 minutter og rommer en avsluttet historie, selv om det er visse tråder som følges gjennom hele serien.

Handlingen utspiller seg på pensjonatet Soria Moria, et kråkeslott ved en innsjø i skogen. Hit kommer den tidligere politimannen Magnus (Henrik Mestad) med sin sønn Lars (Erik Nøst Nodland). Stedet er i flere tiår drevet av den første eierens datter, Ragnhild (Marit Østbye), og hennes mann Håvard (Ivar Nørve). Men arvingen Lille-Erling (John Sigurd Kristensen) selger det til et tysk firma, som igjen ansetter Magnus som bestyrer.

Ida (Anne Ryg) bor på bruket Finnbu sammen med sin utviklingshemmede bror Trosten (Per Christian Ellefsen) og datteren Maria (Tuva Norum). Ida er fortsatt gift med Lille-Erling selv om de ikke har levd sammen på mange år.

Andre sentrale skikkelser i serien er den unge Silje (Tove Heyerdahl) som er ansatt på Soria Moria, kjæresten hennes Kent André (Mads Jørgensen) og hans bestemor Inga-Lill (Bab Christensen). Vi møter dessuten Tone Danielsen i rollen som bygdas lensmann, Svein Erik Brodal som ordføreren og Sverre Solberg som det tyske firmaets norske representant.

Innspillingen
Opptakene til \"Soria Moria\" startet i midten av september i fjor og vil fortsette fram til desember i år. Store deler av opptakene gjøres utendørs under skiftende årstider ved Semsvannet i Asker, i Maridalen og i Nordmarka. Huset i skogen serien heter i virkeligheten Villa Fredheim og ligger ved Krøderen i Buskerud. Studiointeriørene er bygd opp i NRK Dramas studio i Nydalen.

NRK1 søndag kl 20.15

Serie fra NRK Drama (2000)
I rollene: Henrik Mestad, Erik Nøst Odland, Ivar Nørve, Marit Østbye, Anne Ryg, Tuva Norum, Per Christian Ellefsen, Tove Heyerdahl, Mads Jørgensen, Bab Christensen, John Sigurd Kristensen, Sverre Solberg og Tone Danielsen
Idé og opplegg: Jesper Halle, Andreas Markusson og Bitte Monn-Iversen
Manus: Jesper Halle, Andreas Markusson, Peder Udnæs, Bror Hagemann, og Nils Fredrik Dahl
Regi: Petter Fastvold, Christian Brym, Eli Skolmen Ryg, Berit Nesheim, Per Bronken, Tor M. Tørstad og Sirin Eide
Musikk: Egil Monn- Iversen
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Vennskapet med Håvard (Ivar Nørve, t.h.) har i mange år vært en viktig del av livet til Trosten (Per Christian Ellefsen). Håvard reagerer med å avvise sin trofaste kamerat når han får sparken på Soria Moria. ( (NRK-foto: Ole Kaland)