Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 20. mars 2005 kl 20.10 Ved Kongens bord

Bakholdsangrep på Steen

Avtalen med russerne er underskrevet og Tove Steen kommer med den gledelige kunngjøringen på en pressekonferanse. (Foto: Helge Semb, NRK)
Avtalen med russerne er underskrevet og Tove Steen kommer med den gledelige kunngjøringen på en pressekonferanse. (Foto: Helge Semb, NRK)
Til Tove Steens store sjokk utvikler en pressekonferanse seg til det reneste opprør. Journalist Jørgen Gran spør i plenum om den norske stat betaler for russiske organer, og kaoset bryter løs. En sjokkert Steen blir svar skyldig.

Helsedepartementet har kalt inn til pressekonferanse for å annonsere at avtalene med russerne er underskrevet og driften av Kronprins Haakon Hospital dermed er garantert. Så reiser Tove Steens gode venn, Jørgen Gran, seg og spør om Norge kjøper russiske organer. Han vil vite om dette har åpnet opp for et illegalt donormarked i Russland. VGs Ulrik Mohn følger opp, og Steen blir fullstendig tatt på senga. Hun vender seg til Derek Thomassen for hjelp, og han benekter det hele.

Kommer nærmere
Stadig tyr Tove Steen til opposisjonspolitiker Harald Dahl. Og han søker hennes selskap. Han har det vanskelig med sin syke kone, føler seg ensom og hjelpesløs. Tove føler seg alene i rollen som helseminister, og med ektemannen Arvid så langt vekke blir hverdagen ofte tung.

Om serien
Helseøkonom Tove Steen (Anneke von der Lippe) blir kastet inn i rollen som statsråd på et øyeblikks varsel, og finner snart ut at helse er et spørsmål om liv og død i mer enn én forstand.

I seks spennende timelange episoder av "Ved Kongens bord" får vi følge hennes kamp for å finne fotfeste i en ny virkelighet, å vinne frem med sine hjertesaker og samtidig bevare et familieliv. Serien har et omfattende persongalleri, med en perlerad av Norges fremste skuespillere i rollene.

"Ved Kongens bord" bygger på omfattende research, med kontakter i departement, regjeringskontorer og avismiljø. En av konsulentene har vært tidligere stabssjef ved statsministerens kontor, Jonas Gahr Støre.

Leidulv Risan ("Blodsbånd", "Fire høytider") har skrevet manus sammen med ektefellen Nina Sandås, og står også for regien. Forfatterne Roy Jacobsen og Arne Berggren har medvirket i dialog- og manusarbeidet.

Dramaserie i 6 episoder à 58 minutter
Produksjon: NRK Drama
Regi: Leidulv Risan
Manus: Leidulv Risan og Nina Sandås
Foto: Helge Semb
Prosjektleder: Tore Bergstrøm
I rollene: Anneke von der Lippe, Dennis Storhøi, Sven Nordin, Kim Haugen, Nils Ole Oftebro, Lasse Kolsrud, Lasse Lindtner m.fl.
Pressekontakter:
Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/90 95 53 64LENKER
  • Komplett rolleliste