Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. august 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

Dalziels rev bak øret

Engelsk revejakt i
Engelsk revejakt i "Dalziel og Pascoe" (Detektimen). (Foto: Stuart Wood, BBC)
Det eksklusive jaktlaget Harlesdon Hunt er samlet og en ung, kvinnelig deltager blir funnet omkommet etter et fall fra hesten. En sak for Dalziel og Pascoe.

"Det unevnelige i fullt firsprang etter det uspiselige", slik lyder iren Oscar Wildes definisjon på engelsk revejakt. Sjefsetterforsker Dalziel siterer Wilde og uttrykker sin avsmak for denne jaktformen. Førstebetjent Pascoe og han må dra ut og etterforske saken, og de avhører den dødes forlovede og hennes arbeidskollega Amanda. Georgina som falt av hesten og slo seg i hjel, drev et ridesenter sammen med Amanda.

Trussel-brev
Men da jaktlederen i Harlesdon Hunt mottar et anonymt brev som gir uttrykk for at Georginas død er en velkommen spiker i kisten på all revejakt, lukter Dalziel ugler i mosen.

Hvor skal han lete etter en eventuell morder – blant lokale motstandere av revejakt eller innen den eksklusive Harlesdon Hunt?

Dekk-operasjon
Politikvinnen Shirley Novello, en meget dyktig rytter, blir satt inn for å spane på jaktlaget. Hun melder tilbake at det rår en meget spent stemning blant medlemmene, med mye sjalusi og bitterhet.

Utvalget av mistenkte blir etter hvert ganske omfattende, og det inkluderer også jaktlederens datter som er en innbitt motstander av revejakt.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 5
Kveldens episoder: Cunning old fox, part 1
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Prunella Scales (Miss Disney), Dominic Jephcott (Dr Sam Fallowfield), James D'Arcy (Franny Roote), Zoë Hart (Anita Sewell)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf 815 65 900, info@nrk.no