Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 22. april 1999 kl 21.30 U: Øyboerne

U: Øyboerne (t)


NRK2 torsdag 22. april kl 21.30
Øyboerne

Til Samsø for å realisere drømmer

De er fem unge og håpefulle mennesker som kommer til øya Samsø for å starte en lokal tv- og radiostasjon. De har alle vidt forskjellige forutsetninger og forventninger, men samtlige kommer fra det alternative utdanningsstedet \"Planeten\" i København.
I en serie på syv programmer får vi høre hvordan det går med Thomas, Rie, Teis, David og Dennis, som skal bo i et kollektiv i en nedlagt gård i landsbyen Kolby.
Utfordringene står i kø. De kjenner ikke Samsø, Samsø kjenner ikke dem og de kjenner nesten ikke hverandre.
Dennis har brutt forbindelsen med de fleste av sine venner i København og har ambisjoner om et profesjonelt liv som kameramann i nye omgivelser.
Rie, kollektivets eneste kvinne, drømmer om et liv som husmor blant roser og bindingsverk langt vekk fra det hektiske livet i København.

Fulgt gjennom fire måneder
\"Øyboerne\" handler om fem unges kamp for å realisere sine drømmer. Danmarks Radio har fulgt dem gjennom fire måneder, 24 timer i døgnet, gjennom problemer som setter vennskap og tålmodighet på en hard prøve. For hva gjør man hvis en av kollektivets beboere simpelt hen ikke gidder å ta oppvasken? Og hva gjør man hvis sjefen har en annen oppfatning av hva lokal-TV er?
Vi får et tett og ekte innblikk i hva som skjer når to verdener møtes, når temperamenter kolliderer og når drømmer utfordrer virkeligheten.

NRK2 torsdag kl 21.30

Bilde (via Scanpix/Data- tv/Internett)
I en serie på syv programmer får vi høre hvordan det går med Thomas, Teis, David, Dennis og Rie som kommer til øya Samsø blamt annet for å starte en lokal tv- og radiostasjon.

Dansk ungdomsdokumentar i syv deler
Ved Christina Ramsø Thomsen, Katrina Schelin og Thomas Amter
Produksjon: DR
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123

\0\0\0