Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. november 2005 kl 11.00 Allehelgensgudstjeneste

Gudstjeneste fra Trondheim

Søndagens gudstjeneste holdes fra Strindheim kirke i Trondheim. (Foto: Helge Gudmundsen, NRK)
Søndagens gudstjeneste holdes fra Strindheim kirke i Trondheim. (Foto: Helge Gudmundsen, NRK)
I dag blir det gudstjeneste fra Strindheim kirke i Trondheim. Et enkelt, men likevel vakkert kirkerom skal denne søndagen være et rom for sorg, håp og takknemlighet.

- Allehelgen er håp. Midt i sorg og savn etter å ha mistet en man er glad i, skal denne dagen minne oss hverdagsmennesker om evighet. En dimensjon som kan forløse nye krefter i en vanskelig livssituasjon.

Det sier sokneprest Jan Øyvind Grøm som er predikant under tv-gudstjenesten fra Strindheim kirke i Trondheim. Ofte kan det være vanskelig å sette ord på sorg og savn etter å ha mistet en man er glad i. Da er det godt å låne ord fra andre, som for eksempel gjennom kjente salmer som "Herre Gud, ditt dyre navn og ære", "Lei milde ljos" og "Eg veit i himmerrik ei borg".

Under gudstjenesen vil Trondheim Vocalensemble delta med sang sammen med Vadested. De siste er kjent for sin tolkning av keltiske salmer. Musikalsk leder, kantor Knut Størdal, lover en gudstjeneste med en vakker musikalsk ramme.

Pulserende nærmiljø
Kirken er en typisk arbeidskirke og ligger vegg i vegg med et stort kjøpesenter.

Et pulserende nærmiljø, godt samarbeid med skole og idrettslag, gjør at menigheten har mange og allsidige tilbud for barn, ungdom, voksne og eldre. Spesielt er det et rikt sang og musikkmiljøe. Her er flere barnekor og Ten Sing som deltar i kirkens aktiviteter, fra kirkekonserter til Prøysenkonsert.

Håkon Blekens glassmaleri
Strindheim kirke sto ferdig og ble vigslet 1.april 1979, det vil si at de i fjor kunne feire 25 år. Skal vi fremheve noe spesielt med kirkerommet, må det være Håkon Blekens glassmaleri over alteret. Det er inndelt i to hovedfelter. Øverst utgjør fire felter en trekant. Et symbol på den treenige Gud. Nedenfor ser vi jordkloden. Hovedfeltene taler om den treenige Gud som troner over Jorden, og feltene til sammen taler om forholdet mellom Gud og verden.

Samsending med NRK P1 - radio.

Kontaktperson: Helge Gudmundsen, tlf 95879025