Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. februar 2000 kl 19.45 Den sjette dagen

Den sjette dagen (t)

NRK1 søndag 13. februar kl 19.45
Den sjette dagen (5:24)

Krangel om et veiprosjekt

Planene om ny vei gjennom lokalsamfunnet opptar stadig flere i Stensjö. Noen vil ha tunnel, andre ønsker en bred motorvei. Sonja Björklund oppdager en dag at noen fra veimyndighetene driver med oppmåling like ved tomten hennes. Når hun hører at det kanskje blir motorvei i nærheten, og at hun dermed kan få bygget ut, blir hun meget glad.

Men Agneta er ikke like begeistret. Som fremtredende lokalpolitiker kjenner hun naturligvis godt til prosjektet, men har personlig interesse av en helt annen løsning.

I mellomtiden sliter Farhad med sitt medisinske forskningsopplegg. Han må ha ferdig utviklet et legemiddel mot senilitet innen en viss tid og har følt seg tvunget til å foreta noen snarveier i prosessen, snarveier som nok ikke er etisk høyverdige. Han oppsøker Mauritz for å få mer tid til sine eksperimenter, men blir bestemt avvist.

Farhad har formidlet \"vitaminer\" til gamle Theodor på godset, men spørsmålet er om den godtroende Dolores har dosert riktige mengder til Theodor.

En rasende kar dukker opp i stallen på godset. Han skjeller ut Mauritz og Svart-Upling fordi hvert eneste føll han har kjøpt fra stutteriet har dødd. Han vil ha pengene tilbake og dessuten nye føll! Mauritz og Svart-Upling innser at de har fått et stort problem å løse.

Også Stig og Beate møter hverandre i stallen. Det er åpenbart for alle at han er svært interessert i Beate, men når Mauritz dukker oppe, ber hun Stig om å stikke av. Til gjengjeld blir hun med Mauritz opp på rommet hans der hun lar seg dåre av hans komplimenter. Noe slikt har hun aldri opplevd før.

Mauritz har sine mørke sider. Samme kveld sitter han sammen med sin senile far, Theodor. Mellom disse synes det plutselig å dukke opp mer enn en normal generasjonsmotsetning.

NRK1 søndag kl 19.45

Bilde
Gamle Theodor har fått \"vitaminer\" formidlet av Farhad.

Svensk kriminalserie i 24 deler
Regi: Bjørn Gunnarson, Dream Tomkins og Geir Hansteeen Jörgensen
I rollene: Helena af Sandberg, Göran Ragnerstam, Måns Westfelt, Dag Malmberg
Fjernsynets informasjonsavdeling, tlf. 23 04 78 46