Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 11. april 2003 kl 21.25 Moving north

Danmark, Færøyene og Island danser ut

Danserne Kata Johnson og Elias Knudsen et islandsk bidrag til serien
Danserne Kata Johnson og Elias Knudsen et islandsk bidrag til serien "Nordisk dans". (Foto: Moving North)
Tre innslag med dans fra Danmark, Færøyene og Island presenteres i kveld på "Hovedscenen". Dansefilmene er de første i en serie kalt "Nordisk dans".

Kimen til en film/fjernsynsserie med nordisk dans slo for alvor rot på en konferanse som folk fra danse- og filmmiljøene holdt på Den norske filmskolen i Lillehammer for et par år siden.

Transe og ekstase
To danske produksjoner er først ut, den ene med et eksempel på færøysk ringdans. Den er basert på en fransk danseform som var populær i Europa på 1200-tallet, en tradisjon som er holdt i live på Færøyene. Katrin Ottarsdottir (regi) lykkes gjennom intuitiv bruk av lyd og bilde å formidle denne dansens uttrykk, som kommer nær transen og ekstasen.

"Urge" er også et dansk bidrag i serien. Ulrik Wivel står for koreografi/regi og leverer et stykke rendyrket dans for kamera.

Danserne Kata Johnson og Elias Knudsen ser vi i det islandske bidraget "Burst". Her går det hardt for seg når et ungt par krangler om en vannlekkasje. Koreografi ved Reynir Lyngdal og regi ved Katrin Hall.

Innkjøpt nordisk samproduksjon
Produksjon: Moving North
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57