Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. november 2013 kl 21.35 Lilyhammer

Øye for øye


Jakten på Duncans morder tilspisser seg, og britene går hardere til verks for å finne den skyldige. Frank finner ut at det er noe som heter «pappaperm» når Sigrid reiser bort på seminar med jobben og overlater tvillingene til ham.

Pappapermen er i gang, men Frank har ingen aning om hva det går ut på. Heldigvis finner han god hjelp i Arne MC (Tommy Karlsen) når det gjelder bleieskift og barnepass. Britene er ute etter hevn, og nøyer seg ikke bare med å sprenge Roys scooter fra hjelpemiddelsentralen. De er bestemte på å finne den ansvarlige og å hevne Duncan på den eneste riktige måten: blodhevn. Det ligger til rette for noen voldsomme sammenstøt i fjellheimen.

Midt oppi det hele kommer det en ny lensmann til byen. Mette Hansen (Silje Torp) er beinhard og lar seg ikke pille på nesa av noen. Hun forstår kjapt at Frank og gjengen skjuler noe, og spiller gjerne på sex for å få den informasjonen hun er ute etter.

Om serien
I sesong 1, som ble sendt i 2012, så vi at Frank Tagliano (Steven Van Zandt), et tidligere medlem av New York-mafiaen, ble forflyttet til Lillehammer gjennom FBIs vitnebeskyttelsesprogram. Overgangen fra å være et fryktet og respektert mafiamedlem i New York til å bli innvandrer i Norge var ikke enkel, og Frank brukte sine gamle metoder med utpressing og bestikkelser for å komme seg opp i det norske bygdesamfunnet. Frank ble til slutt nattklubbeier.

Når vi går inn i sesong 2, går nattklubben Flamingo så det suser. Dessuten er Frank blitt pappa til et tvillingpar.

Livet virker rolig, inntil en gjeng med hooligans dukker opp.

I likhet med sesong 1 av suksesserien «Lilyhammer», er sesong 2 skrevet av ekteparet Eiliv Skodvin og Anne Bjørnstad i samarbeid med hovedrolleinnehaveren Steven Van Zandt.


Med: Steven Van Zandt, Trond Fausa Aurvåg, Steinar Sagen, Tommy Karlsen, Robert Skjærstad, Momodou Lamin Touray, Fritjov Såheim, Henriette Steenstrup, Alan Ford, Amy Beth Hayes, Tony Pitts, Jan Erik Madsen, Marian Saastad Ottesen, Jakob Oftebro, Jon Øigarden, Silje Torp, Anne Krigsvoll m.fl.

Produsert av Rubicon for NRK 2013
Prosjektsjef NRK: Tone C. Rønning
Manus: Steven van Zandt, Anne Bjørnstad, Eilif Skodvin
Regi: Simen Alsvik, Ole Endresen, Geir Henning Hopland
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, Tlf: 41506747
TV-seere bes henvende seg til Publikumsservice tlf: 23 04 70 00