Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. september 2005 kl 19.55 Hurtigruten 365

God eller dårlig service?

Ronny Gjøse og Roshild Nicolaisen er imot at man skal kutte på service i lavsesongen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Ronny Gjøse og Roshild Nicolaisen er imot at man skal kutte på service i lavsesongen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Innstramminger fører til at Hurtigruten må vurdere å kutte ned på bemanningen i lavsesongen. Det kan bety dårligere service på vinteren. Dette er de ansatte sterkt imot.

Kaptein Widding mener at man må kunne leve med litt dårligere service i vinterhalvåret fordi passasjerene da betaler mye mindre for billetten sin. Dette setter sinnene i kok, og Renate og Roshild og Ronny protesterer høylytt under møtet. Perfeksjonisten Ronny jobber alltid for at alt skal være tipp-topp om bord, så dette strider mot alt han står for.

Full fest
Besetningen blir litt vennligere til sinns av "liggedøgnet", et årlig høydepunkt der båten er tom og alle sammen har lov til å ta seg en fest med alkohol. Renate gleder seg til å se igjen bartender Alan, som kommer om bord for anledningen.

Denne episoden kan du se i reprise på NRK2 søndag kl. 17.30

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". I høst kommer ni episoder, mens de resterende 11 kommer i januar 2006.

MS "Midnatsol" har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem. Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.


Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364

:


LENKER
  • For å se episodene på nett og få mer stoff om serien