Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. september 2000 kl 21.15 Blindeforbundet i hundre

Blindeforbundet i hundre (ttv)


NRK1 søndag 3. september kl 21.15
Blindeforbundet i hundre

Tande-P vert for festforestilling

Norges Blindeforbund markerer sitt 100-årsjubileum med en festforestilling fra Konserthuset hvor Alf Tande-Petersen er programleder. Jens Wendelboe stiller med stort orkester, og mange norske artister bidrar med sang og musikk skapt av nettopp store, internasjonale og blinde artister som Andrea Boccelli, Stevie Wonder og Ray Charles.

Sentral i forestillingen er også gale Fritjof i Øyvind Bluncks skikkelse. Verken programleder, publikum eller gjester kan føle seg trygge når den frittalende og hønseelskende førsteelskeren inntar Konserthuset med moped og knuste briller.

Vi blir også kjent med 14 år gamle Kathrine Lium, som er en livsglad og frisk jente. Hun er blind, men det forhindrer henne ikke i å gjøre det hun har lyst til. Hun skal opptre med sang.

Tande-P er førerhundvenn
- Å hjelpe til med å gi førerhund til de som trenger det, synes jeg er så viktig at man må gjøre det man kan, sier Tande-P. I mai ble han selv førerhundvenn. Det innebærer at han gir et fast beløp til førerhundarbeidet hver måned. Og Tande-P har også hatt en alvorlig øyesykdom, noe som var en medvirkende årsak til at han ville bli førerhundvenn.

Nylig var Tande-P på reportasjetur i Mosambik, hvor Norges Blindeforbund har et viktig engasjement. Han besøkte et sykehus hvor blant andre fattige bønder, med støtte fra Norges Blindeforbund, får utført stæroperasjoner. Uten denne hjelpen hadde disse pasientene blitt blinde.

NRK1 søndag kl 21.15

Bilder
I mai ble Tande-P førerhundvenn. Søndag leder han festforestillingen Blindeforbundet i hundre fra Konserthuset. (Foto: Scanpix)

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Alf Tande- Petersen
Prosjektleder NRK: Roald Øyen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956