Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. august 2005 kl 21.30 Dok1: Windsor Castle

Kongelig hverdagsliv på Windsor Castle

Dronning Elizabeth II har latt kameraene følge livet på Windsor Castle gjennom et helt år. (Foto: RDF International)
Dronning Elizabeth II har latt kameraene følge livet på Windsor Castle gjennom et helt år. (Foto: RDF International)
I ett år har kameraene fulgt alt fra hverdagsliv til storslagne mottakelser i den britiske kongefamiliens høyborg, Windsor Castle. Gjennom tre episoder møter vi dronning Elizabeth II både som regent og som privatperson, enten det er i møte med verdensledere eller sammen med hundene sine.

Windsor Castle er dronningens favoritthjem, og det er også herfra kongefamilien har tatt navnet sitt. Tv-teamet har ikke bare fått et nært innblikk i dagliglivet i et av Storbritannias eldste slott, men har også fått slippe uvanlig tett innpå det moderne livet i en av øyrikets eldste institusjoner.

Vi blir med bak i kulissene og møter blant annet kokken som betjener et kjøkken fra middelalderen, husholdersken som skal holde de 1 500 rommene plettfrie, og selveste prins Philip som gir en omvisning på deler av den enorme eiendommen.

Celebert besøk
I første del av serien venter Windsor celebert besøk. Det er den franske presidenten Jaques Chirac som kommer, og både slottet og menyen skal være spektakulær. I tillegg skal vertskapet gjøre noe de aldri har prøvd på før – å sette opp en West End-musikal som underholdning etter middagen.

Etter hvert som dronningen tar i mot gjestene kommer det flere overraskelser, og i tillegg venter demonstranter ved porten…

Britisk dokumentarserie i tre deler (2005)
Originaltittel: Windsor Castle: The Queen’s Castle
Episodetittel: The Banquet
Produsert av: RDF International
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96/995 39 252