Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. mai 2000 kl 21.00 Løslatt på prøve

Løslatt på prøve (t)


NRK2 tirsdag 23. mai kl 21.00
Løslatt på prøve

Skapsprengerens nye liv

Skapsprengeren Gino løslates på prøve og begynner et nytt, hederlig liv. Men den nidkjære politiinspektør Goitreau lar ham ikke være i fred, og Gino blir rasende over å være mistrodd og mistenkt. Gino spilles av Alain Delon, og som Goitreau møter vi Michel Bouquet.

I dette franske psykologiske dramaet blir bankraneren Gino løslatt på prøve etter å ha sittet tolv år i fengsel. At han har fått en sjanse til å bevise at han nå kan holde seg på den rette siden av loven, kan han takke sin gode venn Germaine (Jean Gabin) for. Germaine er en tidligere politimann som nå jobber som sosialarbeider i fengslet. Han har brukt sin innflytelse for å få Gino løslatt.

Og Gino er innstilt på å vise seg tilliten verdig. Den tidligere straffangen reiser hjem til kona som trofast har ventet på ham i alle disse årene. Han er nå fast bestemt på å legge sin kriminelle fortid bak seg og leve et hederlig liv.

Men fortiden innhenter ham. Ginos gamle kamerater har fått nyss om løslatelsen og gjør alt de kan for å overtale ham til å \"begynne å jobbe\" igjen. De går ikke av veien for å bruke brutale overtalelsesmetoder.

På den andre siden følges Gino med argusøyne av den nidkjære politiinspektør Goitreau. For Gino oppleves denne påpassingen nærmest som en oppmuntring til å vende tilbake den kriminelle løpebanen. Og når kona blir drept i en ulykke, begynner Ginos nye, hederlige liv å rakne.

Ginos eneste holdepunkt nå er vennen Germaine. Men kan han forhindre at Gino igjen velger en kriminell karriere?

NRK2 tirsdag kl 21.00

Bilder
1. Skapsprengeren Gino spilles av Alain Delon.

2. I rollen som sosialarbeideren Germaine møter vi Jean Gabin.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Frankrike (1973)
Originaltittel: Deux Hommes dans la Ville
Regi: José Giovanni
I rollene: Alain Delon, Jean Gabin, Gérard Depardieu, Michel Bouquet m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41