Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 31. mars 2005 kl 22.30 Løvebakken

Mer snikksnakk om politikk, takk!

Øystein Bache gleder seg til en ny runde med Løvebakken (Foto: Ole Kaland, NRK)
Øystein Bache gleder seg til en ny runde med Løvebakken (Foto: Ole Kaland, NRK)
Den politiske selskapsleken Løvebakken rører på seg igjen. Øystein Bache er stadig programleder, og "dei faste postane" Pernille Sørensen, Kari Slaatsveen, Jan Paul Brekke og Espen Beranek Holm er klare til ny dyst. Det venter også noen nye utfordringer for både det faste panelet og gjestene deres, som dukker opp utover i seriens åtte programmer.

- Vi har ambisjoner om å gjøre dette til det morsomste programmet etter påske, sier manusredaktør Kjetil Kooyman, med et aldri så lite glimt i øyet.

Programleder Øystein Bache gleder seg også til en ny runde: - Dette blir mer moro enn mange fortjener. Vi snakker tross alt om NRKs minst oppdaterte politiske magasin, bemannet med Norges mest engasjerte humorister. Jeg er overbevist om at våre rikspolitikere har mye å lære av våre deltakeres improvisasjonskunst, for dette kan fort bli verre enn virkeligheten, og den er som kjent ganske ille.

Nytt i denne runden
Det er som kjent valgår i år, og Løvebakkens folk blir sendt ut på en fiktiv valgkamp. Her må de forholde seg til velgerne og improvisere overbevisende svar og argumenter.

Nytt i år er også den såkalte "Krustsjov-metoden". Folk som har levd en stund, vil sikkert huske den tidligere Sovjet-lederen Krustsjovs opptreden i FN på 60-tallet. Han tok av seg skoen, og dundret den i talerstolen for å understreke hva han mente. Deltakerne i Løvebakken får utdelt diverse rekvisitter, og så er det opp til dem å gjøre som Krustsjov.

Gjester
Gjestene som dukker fra program tre og utover, er Åsleik Engmark, Torbjørn Harr, Kim Haugen og Jon Skolmen.

Egenprodusert underholdning fra Program Oslo, Underholdningsavdelingen
Programleder: Øystein Bache
Prosjektleder: Ida Simonsen, tlf: 23 04 96 01 ida.simonsen@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78