Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. januar 2012 kl 22.00 Broen

Prisen på et menneskeliv


Bro-morderen avslører del tre av sin grusomme plan. Han kidnapper en hjemløs og forhatt person og lar ham dø sakte foran kamera. Det eneste som kan hjelpe offeret er fire styrtrike samfunnstopper.

I denne tredje episoden av "Broen" blir samfunnets moral satt på prøve. En hjemløs mann er kidnappet og "Bro-morderen" krever til sammen 20 millioner kroner av fire navngitte rike næringslivstopper for å la ham gå. Han gir dem bare noen timer på seg for å samle inn pengene, før den hjemløse mannen dør en grusom død.

Den foreløpige psykologiske profilen på morderen vitner om et stort kontrollbehov og lite rom for improvisasjon. Hva vil han gjøre når en av de rike mennene han krever løsepenger fra plutselig dør under en operasjon?

Martin og Saga begynner å finne en måte å jobbe sammen på til tross forskjellene, men hun vil likevel ikke droppe anmeldelsen mot ham. Martin på sin side har utfordringer på hjemmebane.

Om serien
En person blir funnet drept på Øresundsbroen - midt på grensen mellom Sverige og Danmark. Politietterforskerne Saga Norén fra Malmö og Martin Rohde fra København blir tvunget til å samarbeide om en særdeles grotesk drapssak. Mens de prøver å finne en måte å jobbe sammen på, kommer det for en dag at morderen holder etterforskningsgruppa under tett overvåkning.

Dansk – svensk krimserie fra 2011
Produsert av Nimbus film
Med: Sofia Helin (Saga Norén), Kim Bodnia (Martin Rohde) m.fl.
Pressekontakt : Sarah Jordanson Fauske , tlf: 415 06 747/ 23044064
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900