Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. november 2004 kl 19.30 Puls

Overvekt hos barn og unge

Anbjørg Sætre Håtun er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anbjørg Sætre Håtun er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Minst 30 000 barn i Norge mellom 6 og 16 år er overvektige, og rundt halvparten av dem vil fortsatt være det som voksne. På St. Olavs hospital i Trondheim får barn og unge hjelp til å endre livsstil. I tillegg skal det i kveld handle om hvordan fritt sykehusvalg kan hjelpe deg framover i sykehuskø.

Overvekt hos unge kan gi både helsemessige og sosiale problemer, og mange tar med seg de overflødige kiloene inn i voksen alder. På St. Olavs hospital i Trondheim forsøker de å stoppe vektøkningen før de unge kommer i faresonen for å utvikle diabetes eller hjerte- og karsykdommer.

Rykk fram i sykehuskøen
Nesten 200 000 nordmenn står i kø for å få utført en operasjon eller nødvendig undersøkelse ved norske sykehus. Dersom man ikke har en livstruende sykdom, kan man fort oppleve å bli nedprioritert i køen, og ventetiden kan være lang. For mange betyr dette lengre tid i sykemelding enn nødvendig.

Ved hjelp av noen tastetrykk eller et par telefoner kan du likevel rykke langt frem i køen. I kveld får du vite hvordan.


Indremedisiner Fedon Lindberg er i kveld på plass i studio for å svare på seernes spørsmål om kosthold og helse. Etter selve fjernsynsprogrammet fortsetter han og Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider.

Om Puls
Anbjørg Sætre Håtun er programleder for helsemagasinet Puls. I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan seerne i høst få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse).

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.