Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. mai 2012 kl 19.45 Underveis

Pøblenes drømmer


Ungdommene som blir med i Eddi Eidsvågs "Pøbelprosjekt" i Stavanger, drømmer om en ny start og et nytt liv. Etter å ha blitt tatt inn i prosjektet, får de klar beskjed om at de betyr noe.

Men i Eddi Eidsvågs livsfilosofi ligger også kravene gjemt. For at ungdommene skal lykkes, må de stille opp og følge reglene. Etter hvert kan de fortelle at de har fått en ny tro på seg selv, de har fått lyst til å jobbe, og de har funnet tilbake verdigheten sin.

Pøbel-idol
I dette programmet blir vi med ungdommene som ønsker å bli tatt opp i "Pøbelprosjektet". Før de kan bli det, må de gjennom et "Pøbel-idol". Her må de presentere seg sjøl, og argumentere for at de skal bli akseptert.

Premien er et opplegg som følger dem tett, gir dem jobb og inkluderer dem i alle prosjektets faser.

Kjør for livet
Det er flere som nå jobber for å gi ungdom ny selvtillit og verdighet. På Ler utenfor Trondheim har Knut Ove Børseth gjort om heimgården til rallybane og verksted for ungdom.
Som programmets gjest forteller han hvordan fart, motor og et tett opplegg har gitt mange ungdommer en ny start på livet.

Om serien
I NRKs livssynsprogram "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres. Det betyr at det like gjerne kan være et valg man har tatt om hvordan man vil bo eller leve, som et religiøst ståsted.

Produsert av Sanden Media 2012 for NRK Temaredaksjonen.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Presseansvarlig: Aesha Ullah,mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice,tlf: 815 65 900.