Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 15. desember 2010 kl 19.45 Antarktis - en eventyrlig reise

Å dykke med et rovdyr

Leopardselen, isbjørnens motstykke i sør, kan mer minne om et forvokst reptil der den ligger og gaper på land. (Foto: Arne Nævra)
Leopardselen, isbjørnens motstykke i sør, kan mer minne om et forvokst reptil der den ligger og gaper på land. (Foto: Arne Nævra)
Arne får endelig oppfylt drømmen om et nærmøte med den fryktede leopardselen under vann. Stein lar tankene gå til "Haisommer". Kan dette gå bra?

Leopardselen er isbjørnens motstykke i sør og selveste rovdyret i Antarktis. Den tar en god del selunger og pingviner, og har dessverre også et noe frynsete rykte hos menneskene. I 2003 ble nemlig en kvinnelig forsker drept av denne selen da hun snorklet i disse farvannene.

Arne mener imidlertid hårdnakket at det vil være trygt å dykke med den. Da en stor hunn dukker opp inntil båten den aller siste dagen, slipper Arne seg uti…

Utrolig teknikk
De to eventyrerne gjør også et stopp ved verdens høyest beliggende pingvinkoloni. Ringpingvinene har en lang vei å gå opp fra sjøen, men en utrolig skliteknikk bringer dem raskt ned igjen.

Sovende hval
Når det skal holdes utkikk etter hval, er det jo ganske naturlig å sende fjellklatreren Stein opp i masta. Og hvalmøter blir det. Arne får en utrolig gave selveste julaften - et nærmøte med en sovende hval under vann!

Om serien
I denne storslåtte naturserien blir vi med naturfotografen Arne Nævra og eventyreren Stein P. Aasheim på en virkelig guttetur, i Ernest Shackletons kjølvann. I en liten havseiler reiser de fra Falklandsøyene via Sør-Georgia til Antarktis. Hendelsene står i kø, og de opplever natur, dyreliv og historiske spor.

Programmet er sendt tidligere.

Norsk dokumentarserie i 3 deler
Produksjon: Natur Bilder Arne Nævra (2007)
Med: Arne Nævra og Stein P. Aasheim
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no