Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 25. mars 2001 kl 22.55 Ekstra Bladet

Ekstra Bladet (t)

NRK2 søndag 25. mars kl 22.55
Ekstra Bladet (6:6)

Sjefredaktøren går av

Sjefredaktør Sven Ove Gade tar farvel med sjokkerte kolleger, og kriminalreporter Janne Aagaard avslutter Susan-saken. Og mannen som har samlet på hele 2.873 \"side 9-piker\", får besøk av journalist og fotograf med \"medbrakt pike\".

I den sjette og siste utgaven av dokumentarserien \"Ekstra Bladet\" skal vi se at avisens medarbeidere blir svært overrasket når de slår på tv\'n og hører at deres sjefredaktør går av.
- Vi er jo en avis som lever av å selge nyheter. Derfor er det temmelig rystende at vi får presentert denne nyheten på tv, sier noen av de intetanende medarbeiderne, som stiller mange spørsmål rundt hans avgang.

Dom i Susan-saken
Dommen faller i Susan-saken, og reporter Janne Aagaard skal innhente kommentarer fra de pårørende. Hvis dommen blir livsvarig fengsel, er førstesideoppslaget sikret.

Journalistpraktikant Tine Johansen har fått en kommentar fra den dømtes datter, Anja, og fotografen har tatt bilde av henne. Men Anja ønsker ikke bildet på trykk. Hva gjør man når redaksjonssekretæren gir klarsignal til historien og nikker tilfreds ved tanken på nettopp dette bildet?

Fotograf Jørgen Sperling drar til Djurland sammen med journalist Poul Høst Madsen for å snakke med mannen som har samlet på 2.873 \"side 9-piker\". De har også tatt med seg en av pikene, Tiki. Iført tangatruse lar hun seg fotografere sammen med sin tilhenger fra Djurland. Et godt bilde til morgendagens avis er i havn.

Om serien
I denne danske dokumentarserien i seks deler tar vi del i den hektiske hverdagen i Danmarks mest utskjelte men samtidig mest leste middagsavis. Vi følger journalister, fotografer og redaktører i Ekstra Bladet på jobb.

- Vi forsøker å vise hvordan man lager Ekstra Bladet på godt og vondt. Vi er ikke ute etter å utlevere avisen, men å komme så tett inn på medarbeiderne i redaksjonen som det er mulig, sier redaktør Tina Christel Andersen i DR1.

NRK2 kl 22.55

Dansk dokumentarserie i seks deler fra DR fra 2000
Hjemmeside: http://www.dr.dk/tv/tv-fakta/bladet/
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no