Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. januar 1999 kl 19.35 Antikviteter & snurrepiperier

Antikviteter & snurrepiperier (ttv)

NRK1 tirsdag 26. januar kl 19.35
Antikviteter & snurrepiperier (1:8)

Sesongpremiere!

Programmet med det rare i
Det er klart for en ny sesong med \"Antikviteter & snurrepiperier\", og i kveld står både kaninfrikassé, minibiler og en ekte 32-modell Chevrolet på menyen. Kjell Fuglehaug er programleder som vanlig.
I antikvitetskroken har Ellen Ørnes blant annet tatt med seg et rikt utskåret krutthorn fra 1700-tallet. Hornet er fra Telemark og er laget av Mass Masson. Det er verdsatt til rundt 50.000 kroner.

Små og store biler
Gjest i kveld er Knut S. Hansen, som er en av mange voksne her i landet som fortsatt samler på lekebiler, eller minibiler som det heter i samlerkretser.
Nytt av året er det at det i hvert program blir presentert en veteranbil. I kveld er det Roar Stigum som har parkert sin 1932- modell Chevrolet Confederate i veteranbilgarasjen. Bilen kjøpte han i 1981, og han har brukt fire år på å restaurere den.

Musikk og mat
Velsemøy Solberg og Sven Ohrvik leter fortsatt i den norske sangskatten, og i kveldens program blir det blant annet gjenhør med den gamle visa om Fanteguten.
Gerd Wicklund- Hansen og Frode Aga tar stadig vare på gamle matoppskrifter. I kveld viser de oss hvordan man lager kaninfrikassé - en rett som var vanlig ikke minst under siste krig.

Kaninfrikassé
1 flådd, renset og vasket kanin (700 g - 1 kg)
1 stor stk. selleri
vann
gulrøtter
erter
Saus
2 ss smør
3 ss hvetemel
kaninkraft
evt. buljongterning
salt og pepper etter smak
litt fløte
Kaninen parteres og settes over varmen i vann som dekker kjøttet. Småkokes i 1 ? - 2 timer. Etter en time legges selleri i gryten.
Lag saus av smør og hvetemel, spe med kaninkraft, ha evt. i en buljongterning. Salt og krydder etter smak. Ha i litt fløte. Legg kaninkjøttet i sausen sammen med ferdigkokte gulrøtter skåret i staver og ferdigkokte erter La det hele få et oppkok. Serveres med poteter.
NRK1 tirsdag kl 19.35

Bilde
1. Knut S. Hansen samler på minibiler. Programlederen Kjell Fuglehaug til høyre. (Foto: Truls Løtvedt)
Ekstrabilder (via NTB/Data-tv/internett)

2. Frode Aga, Gerd Wicklund-Hansen og Kjell Fuglehaug har kaninfrikassé på menyen i kveld. (Foto: Truls Løtvedt)

3. Kaninfrikassé. (Foto: Truls Løtvedt)

Egenprodusert underholdning fra NRK Hordaland
Ved Ole Bjørn Kringstad
Programleder Kjell Fuglehaug
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83