Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. oktober 2002 kl 22.30 Lydverket

Svensk og amerikansk i Lydverket

Håkan Hellström er med i
Håkan Hellström er med i "Lydverket" i kveld. (Foto: Virgin)
Popkjæledeggen Håkan Hellstrøm fra morgen til kveld - hip hop-gründer Grandmaster Flash fra start til mål. Begge deler får du i kveldens ”Lydverket”.

Når kritikerroste Håkan Hellstrøm slipper sitt andre album, fylles avisene. Når han også blir beskyldt for plagiat, fylles avisene enda mer. Og på radio hører vi singelen "Kom igjen Lena" igjen og igjen og igjen.

”Lydverket” var i Göteborg tidligere i høst og fulgte den svenske medieyndlingen en hel dag, fra morgen til kveld, en kveld som toppet seg på Håkans yndlingsklubb, hvor han hørte den ferdige versjonen av den nye hiten sin for aller første gang.

Hip hop-gründeren
Old School-legenden Grandmaster Flash oppfant dj-triksene "cueing" og "crossfading" i sin tid. Han laget også den første dj-låten noensinne: "The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Steel". I tillegg var amerikaneren dj-en til The Furious Five, som hadde en rekke hits på begynnelsen av 80-tallet, og han var med på å legge grunnlaget for dagens hip-hop kultur. Da mesteren besøkte Oslo tidligere i år og spilte på Big Time Studio, fikk ”Lydverket” blant annet historien om hvordan det hele startet.

I ”Lydverket” byr vi også denne uken på plateanbefalinger når programleder i "Musikkmisjonen" på P3, Kristin Winsents og P3s musikksjef, Håkon Moslet møtes i Lydrådet.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10