Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 31. mai 2009 kl 19.30 Flyttefeber - en ny start

Et lykkelig kaos

Sven Tore og gutta på båten føler friheten ved å bo i en båt. (Foto: NRK / Jørn Veberg)
Sven Tore og gutta på båten føler friheten ved å bo i en båt. (Foto: NRK / Jørn Veberg)
Flyttefeberen er til å ta og føle på blant menneskene rundt de fire flyttelassene vi ble kjent med i første episode. Gudrun forlater huset hun har bodd i de siste 20 årene, og Stian jobber døgnet rundt for å bli ferdig med huset før tvillingene blir født.

Ulf er klar for å flytte sitt kaos av 350 esker med 17 hunder på slep, men er fast bestemt på å beholde roen, selv om situasjonen mildt sagt er stressende. Mot alle odds får de endelig flyttet inn, og midt i kaoset kan de glede seg over at den første dagen i resten av deres liv kan begynne.

Brystpumpe og tapetsering
Ailin er sprekkferdig og det er et såre strev for det unge paret å komme gjennom den siste tiden. Stian pusser opp som en helt for å få hjemmet klart til de to små som hvert øyeblikk skal ta del i verden. Innimellom oppussingen er det mye som skal planlegges før babyene kommer, og i et beklemt øyeblikk i en babybutikk får Stian vite hva en brystpumpe er.

Friheten på dekk
Gutta på båten lever virkelig livet i sin nye tilværelse i husbåten. De koser seg på dekk, drikker cola, fisker makrell og nyter friheten. Det er også på tide med en innflytningsfest, og båten døpes med champagne av en stolt båteier.

Gudrun flytter fra hjemmet hun og mannen skapte og levde i sammen, og hun forteller sterke og rørende historier om at hun har vært ensom i tiden etter han døde. Hun får hjelp av barnebarnet sitt i nedpakkingen, og ser fram til nytt og sosialt liv i omsorgsboligen.

Om serien
Nordmenn elsker å flytte, men hater det når det står på. Flyttefeber er en ny underholdende dokumentarserie om folk på flyttefot i Norge. I seks humørfylte programmer skal vi følge åtte forskjellige flyttelass i en tid preget av kaos, gleder, drømmer og sorger.

De aller fleste vil kunne kjenne seg igjen i serien, alle har jo flyttet en gang i livet! Her skildres flytteprosesser i mange av livets faser, fra de første eskene pakkes ned, nøkkelen overtas og til det nye stedet sakte, men sikkert fylles opp til å bli et hjem.

Serien gir innblikk i både de lykkelige følelsene, de komiske situasjonene, den kaotiske prosessen og den frustrerte kranglingen som kan oppstå i flyttefeberen. Felles for alle er håpet og drømmen om å skape et nytt hjem.

Programmet er sendt tidligere

Egenproduksjon av NRK Ung (2009)
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900