Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 21. mai 1999 kl 19.15 Brytekamp med Hemingway

Brytekamp med Hemingway (t)


NRK2 fredag 21. mai kl 19.15
Brytekamp med Hemingway

Et uvanlig vennskap

To eldre, ensomme menn - den tøffe eks- sjøkaptein Frank (Richard Harris) og den pensjonerte frisøren Walter (Robert Duvall) - møtes på en benk i parken. De utvikler et sterkt vennskap som hjelper dem å takle både seirer og nederlag.
Under vanlige omstendigheter ville Walter og Frank aldri blitt venner. De er hverandres rake motsetning både når det gjelder livsfilosofi, erfaring, instinkt og nasjonalitet. Alt de har til felles er alderen og den omstendighet at skjebnen har brakt dem til den samme fredelige byen i Florida.
Walter er en forsiktig, pensjonert cubansk frisør, en ærverdig og reservert observatør. Frank er en robust, irsk eks-sjøkaptein, en livsbejaende mann som tar for seg av det livet har å tilby. Mens Frank står midt oppe i begivenhetene, er Walter betrakteren. Tøffingen Frank dekker over sin ensomhet ved å skryte av sine mange kvinneerobringer. Dessuten elsker han å fortelle om den gangen han var i brytekamp med selveste Ernest Hemingway - derav filmens tittel.
Den korrekte Walter lever et stille, regelmessig liv der den eneste utskeielsen består i å flørte med en vakker ung servitrise på kafeen der han inntar sin lunsj.
Da deres veier krysses, blir deres behov for menneskelig kontakt viktigere enn å dyrke forskjellene dem imellom. Et uventet rikt vennskap oppstår etter at de tilfeldigvis kommer i snakk en ettermiddag i parken. I dagene som følger gir de hverandre ny livskvalitet. De påvirker hverandre både i smått og stort.
Tre forskjellige kvinner kommer etter hvert inn i deres sirkler. Helen (Shirley MacLaine) er styrer for et leilighetskompleks. Bak hennes tøffe ytre finnes både medfølelse og ensomhet. Georgia (Piper Laurie) er en kokett eldre dame som takler sin egen isolasjon på den eneste måten hun kan. Og så har vi Elaine (Sandra Bullock), den søte, unge servitrisen som sprer hygge og glede rundt seg.

NRK2 fredag kl 19.15

Bilde (vi Scanpix/Internett)
Frank (Richard Harris) og Walter (Robert Duvall) møtes tilfeldigvis på en benk i parken. Det blir opptakten til et nært og varmt vennskap.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1994)
Originaltittel: Wrestling Ernest Hemingway
Regi: Randa Haines
I rollene: Robert Duall, Richard Harris, Shirley MacLaine, Piper Laurie og Sandra Bullock
Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41