Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. april 2011 kl 20.15 Den nordiske smaken

Vakkert og vaiende


Programleder og kokk Kjartan Skjelde tar oss matveien gjennom Norden på jakt etter det unike nordiske. I kveldens siste program reiser han blant annet til Danmark for å lære om gamle kornsorter og øl.

Hvor sunn er egentlig vår nordiske mat? Et forskningsprosjekt i Sverige gir oss noen av svarene. Eksperimentkokkene skal lage noe som ser ut som pasta, men som ikke er det. Mens kokken Kjartan lager pølser med stekt grøt. I tillegg får han noen gode baketips av en dansk baker.

Kjartan besøker også gourmet og mat-guru Claus Meyer, som står bak restaurantprosjektet Noma.
Alle oppskriftene til det Skjelde lager og serverer, legges ut på nrk.no/mat.

Norsk matserie (2009)
Produsert av:Tellus Works Television AS
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900


LENKER
  • nrk.no/mat