Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. februar 2006 kl 20.25 Melodi Grand Prix 2006

Den store finalen

Synnøve Svabø og Stian Barsnes Simonsen er programledere, mens Jostein Pedersen kommenterer finalen i kveld i Oslo Spektrum. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Synnøve Svabø og Stian Barsnes Simonsen er programledere, mens Jostein Pedersen kommenterer finalen i kveld i Oslo Spektrum. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Endelig skal en vinner av årets Melodi Grand Prix kåres! I en direktesendt festforestilling fra et fullsatt Oslo Spektrum skal åtte artister kjempe om seernes gunst, og en plass på scenen i den europeiske finalen i Athen.

De to bidragene som fikk flest stemmer av tv-seerne i semifinalene i Alta, Bodø og Bergen, gikk direkte videre til kveldens finale i Oslo Spektrum.

Melodiene som havnet på tredje og fjerde plass, fikk en ny sjanse i går, og de to bidragene som gjorde det best her, sikret seg en finaleplass i kveld.

Under semifinalen i Alta kvalifiserte to bidrag seg direkte til kveldens finale: Trine Rein med låta "Here for the Show" og Geir Rønning og Jorun Erdal med låta "Lost and Found".

En uke senere ble det klart at Queentastic med låta "Absolutely Fabulous" og Hans Petter Moen og Kim A. Hagen med låta "I Hear Music" gjorde det samme etter delfinalen i Bodø.

Om årets Melodi Grand Prix
For første gang i Melodi Grand Prix sin 50-årige historie arranger NRK semifinaler rundt om i landet. Finalistene til den store finalen i Oslo Spektrum lørdag 4. februar skal stemmes fram gjennom direktesendte Grand Prix-show fra Alta, Bodø og Bergen.

Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø er programledere, mens Jostein Pedersen kommenterer.

Direktesendt underholdningsshow (2006)
Samproduksjon fra NRK Underholdning og Dinamo Story
Prosjektleder NRK: Stian Malme
Programledere: Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø
Kommentator: Jostein Pedersen
Pressekontakter: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Sidsel Aarsnes Linden, tlf 23 04 98 41/909 55 364