Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. mars 2006 kl 22.25 Ansikt til ansikt: Kari Bremnes

Sannhetssøkeren

Morten Krogvold har møtt Kari Bremnes i Italia. (Foto: Morten Krogvold)
Morten Krogvold har møtt Kari Bremnes i Italia. (Foto: Morten Krogvold)
Morten Krogvold møter Kari Bremnes i byen Palermo på den italienske øya Sicilia. Hun har blitt påsatt merkelapper som diva og mystisk, men selv prøver hun bare å fortelle om det som er sant.

- Det jeg synes er rart med å bli kalt mystisk er at jeg jo snakker så sant jeg bare kan i sangene mine og det jeg skriver. Da byr jeg virkelig på det jeg har innabords, og derfor er stempelet som mystisk et paradoks for meg, sier Bremnes.

Kanskje er det melankolien som får folk til å se på henne som mystisk? – Det er nok en mørk streng i det meste av det jeg gjør, innrømmer hun. – Men det trenger ikke være noe stusselig eller trist ved det.

En viss avstand gir nærhet
Men hun liker likevel å holde en viss avstand, og tror nok livet i rampelyset hadde vært enklere dersom hun var mer ekshibisjonistisk. Men hun vil ikke snakke om private erfaringer og hendelser. Det kan ende opp med å stå i veien for det hun vil nå folk med. – Jeg har hatt mine porsjoner av stor kjærlighet, og stor sorg, sier hun. Men selv om hun ikke blir privat, kan det bli godt stoff av erkjennelser som springer ut fra private hendelser.

Å finne en stemme
Deltakelsen i den norske finalen i Melodi Grand Prix for flere tiår siden var ikke noe høydepunkt i karrieren. Det ble derimot møtet med en sangpedagog. Han hjalp den daværende sopranen Kari Bremnes med å finne stemmen som siden har blitt hennes varemerke. – Jeg fant en stemme som gjorde at jeg kunne få fram ordene slik at det høres muntlig ut, som tanker tenkt der og da, og mer som en samtale, sier hun.

Om serien
Det klart for en ny runde med personlige møter mellom fotografen Morten Krogvold og flere av våre mest kjente og kjære kulturpersonligheter. Denne gangen skal også en politiker, en svenske og helt orkester foran hans kameralinse.

Morten Krogvold er en av landets mest anerkjente fotografer. Han er kjent for å få både kongelige og andre til å la nye sider av seg selv komme til uttrykk i bildene. I "Ansikt til ansikt" tar han dette et skritt videre og lar foto-objektene åpne seg foran tv-kameraene på en helt unik måte. Hans metode er samtalen, i jakt på en indre motor og engasjementet hos sine objekter. Så trykker han på avløserknappen og øyeblikket "fryses". Resultatet blir et flersidig portrett, både gjennom samtale og fotografi.

Gjennom vinteren og våren møter vi Odd Børretzen, Åse Kleveland, Thorvald Stoltenberg, Ingrid Lorentzen, Jan Jönson, Kari Bremnes, Brazz Bros og Wenche Foss.

Tidligere serier med "Ansikt til Ansikt" gikk høsten 2003 og vinteren 2004.

Innkjøpt portrettserie i åtte deler (2005)
Produsert av Fabelaktiv AS
Produsent: Terje Nilsen
Regi: Ninja Benneche
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252