Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 24. mai 2001 kl 20.10 Vagn på kanalferie

En smak av Nederland og Belgia

Den danske reporteren Vagn Olsen fortsetter i kveld sin opplevelsesrike kanalreise gjennom Europa. I kveldens program fortøyer han flodprammen "Plevier" i spennende belgiske og hollandske havner.

I byen Werkendam følger han bryllupsforberedelsene til et nederlandsk par. Etter mange romantiske bilder i naturen, går turen til rådhuset og vielse.

Werkendam er en meget religiøs by med 13 forskjellige trosretninger. Vagn besøker en familie som går til kirken hver søndag og drikker kaffe med barn og besteforeldre etterpå.

Diamanter i tre generasjoner
I Antwerpen, sentrum for verdens diamanthandel, besøker kanalfareren en familie som har handlet med diamanter i tre generasjoner. På Jean-Jaques Steigrads skriverbord bugner det av diamanter, og på brorens kontor skriker en ugleunge etter rått kjøtt fire ganger om dagen. For brødrene Steingrad er ugleungen også en slags juvel.

Det belgiske ølet "Het Affligem" smaker ikke bare av fremmed kultur, men er også kåret til verdens beste av et amerikansk øltidskrift. Vagn slukker tørsten på Café Maxem. Innehaveren forteller ivrig om det årlige sykkelløpet som går gjennom kafeen, inn gjennom bakdøren og ut gjennom hovedinngangen!

Målbevisst styrer den danske styrmannen Christian Vinber "Plevier" inn i neste sluse syd for Brüssel. Sluseporten åpner igjen mot Frankrike neste søndag.

Om serien
Den danske reporteren Vagn Olsen er igjen på reisefot. Denne gangen går ferden på den 60 kilometer lange vannveien gjennom det europeiske kontinent.

Ferden begynner i Skagen med kystfartøyet "Lorelei" og fortsetter deretter med elvebåten "Plevier" på kanaler og farbare elver fra Rotterdam i Nederland til Sulina i Romania.
Det store spørsmålet er om båten kan gjennomføre hele reisen? Det er over 4000 kilometer til målet, og ruten går gjennom Holland, Belgia, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Slovakia, Ungarn, Serbia, Bulgaria og til slutt Romania.

Det blir et møte med både det kjente og det ukjente. Underveis treffer Vagn en rekke fargerike personligheter. Kontrastene er også mange, for det er stor forskjell mellom livsmønstrene i det pulserende Rotterdam og det fattige Sulina.

Dansk reisereportasje
Originaltittel: Vagn på floden
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53